Ondanks de relatief jonge leeftijd van horlogemerk Maurice Lacroix (1975), heeft het reeds een opmerkelijke reeks aan innovaties op haar palmares. Sinds de jaren 1990 concentreert het merk zich op aantrekkelijke en opvallende extra functies aan de mechanische horloges. Eén van die functies is de aanduiding van de stand van de maan. Les Classiques Phases de Lune, spin-off van de collectie Les Classiques, word vanaf dit jaar aangevuld met een sprankelend model voor vrouwen.

Koude winterdagen bedekt onder een wit sneeuwtapijt en dagen die nog donker zijn, maar dames blijven schitteren als ze van dit horloge het uur aflezen. Voor de collectie Les Classiques heeft de maan geen geheimen. Het nieuwe automatische Phases de Lune model laat de koningin van de nacht behoedzaam schijnen door een gewelfd venster. De nieuwe creaties dragen de kenmerken van een merk dat een frisse wind doet waaien door zijn ontwerpen van de afgelopen jaren. Het hedendaagse doch tijdloze design is doordrongen van dezelfde puurheid als waar voorgaande collecties hun succes aan te danken hebben.Ondanks dat Maurice Lacroix qua afmeting trouw gebleven is aan het ontwerp van de herenhorloges (met een kast van 40 millimeter), straalt de damesversie één en al vrouwelijkheid uit. Dit dameshorloge doet zowel betreffende techniek als design niet onder voor haar oudere broers. Haar kloppend hart is een ML37 mechanisch uurwerk, dat duchtig werkt onder het frêle uiterlijk; een krans van Top Wesselton diamanten verlicht de parelmoeren wijzerplaat. Hetzelfde geldt voor elk uur dat oplicht dankzij deze ?girls best friends?.


klik aan voor een grotere afbeeldingDoor middel van een verfijnd ontwerp van een traditioneel gegeven in de horlogemakelij geeft Maurice Lacroix de cyclus van maan weer, 29 dagen en 12 uur lang. Ze is niet alleen mooi maar ook intelligent; in deze tijden van dik gevulde dagen, zullen vergissingen in de agenda enkel maar tot verleden tijd gaan behoren; onder de ?12? huizen 2 displays die de draagster de dag en de maand laten zien, en om het helemaal af te maken beschikt dit horloge zelfs over een derde wijzer die de datum aanduidt. Dat de zon tijdens het winterseizoen nogal snel plaats maakt voor de maan, kan de leesbaarheid tevens niet deren; de wijzers worden opgelicht dankzij Super-LumiNova; een fluorescentie die tot 10x krachtiger is dan de doorgaans oplichtende pigmenten. En met haar 3ATM waterresistentie kan ze ook nog wel tegen een sneeuwstorm.


Een witte zijden horlogeband is de finishing touch aan deze zacht sprankelende kast. Een horloge dat fris zal ogen wanneer de dagen van het licht terugkeren, maar zeker niet verstopt hoeft te worden tijdens wintermaanden. De tijd en maancycli laten zich graag lezen door ijskoninginnen die het hele jaar door stralen, zelfs tijdens het meest ijzige seizoen.


Meer informatie over Maurice Lacroix is te vinden op de website www.mauricelacroix.com. Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met Carnaby, de importeur van Maurice Lacroix, via 0499 ? 550 300.


Tekst: Mylène Koppyn voor © Horloge.info