Longines presenteerde begin dit jaar tijdens Baselworld een horlogetechnische combinatie die nog nooit eerder te zien was geweest: een horloge met maanfase en 6 wijzers, waarvan 4 retrograde. De buitengewone Longines Master Collection Retrograde Moon Phases heeft een speciaal ontwikkeld uurwerk en komt in twee afmetingen en twee wijzerplaatvarianten begin 2012 op de markt.

Retrograde aanduiding ? wat inhoud dat de wijzer na het voltooien van een cyclus vanzelf terugspringt naar het begin, om vervolgens een nieuwe cyclus te beginnen ? is een mooie complicatie, die graag wordt gebruikt om horlogetechnisch kunnen te laten zien. Een viervoudige retrograde aanduiding én een maanfase, plús een dag en nacht indicator is geheel nieuw en is alleen te vinden in de nieuwe Master Collection Retrograde Moon Phases van Longines. Dit indrukwekkende vertoon van wijzers en complicaties is mogelijk gemaakt door een speciaal voor Longines ontwikkeld ETA uurwerk.


Longines Master Collection Retrograde Moon Phases - klik aan voor een grotere afbeeldingHet buitengewone horloge beschikt over een retrograde seconde aanduiding op 6 uur, een retrograde tweede ? 24 uurs ? tijdsaanduiding links, retrograde dagen van de week op 12 uur en retrograde datum rechts op de wijzerplaat. Daarbij is boven de secondewijzer een venster waaronder de maan laat zien in welke fase deze zich bevindt en kan men onder de weekdagaanduiding zien of het dag of nacht is. Boven dit alles draaien de wijzers van de tijd hun gebruikelijke rondjes.


De Master Collection Retrograde Moon Phases komt in twee kastmaten: 41 en 44 millimeter, beide van staal. Er is daarnaast keuze uit een zwarte wijzerplaat met zilveren wijzers en prachtig contrasterende zilveren indexering of een zilveren wijzerplaat met diep-blauwe wijzers en zwarte indexering. De Longines Master Collection Retrograde Moon Phases is vanaf begin 2012 verkrijgbaar en kost ? 2.670,- in zowel 41 als 44 millimeter. Zie Horloge.info/Longines voor meer nieuws en informatie over Longines of kijk op Longines.com.


Voor de liefhebbers van Longines ? en om een kleine impressie te krijgen van wat er tijdens Baselworld begin dit jaar allemaal bij het merk te zien en te doen was ? is er een aardige video, die wordt ingeleid door Walter von Känel, CEO van Longines.