Het dit jaar 180 jarige horlogemerk Longines, heeft al decennia lang een nauwe banden met de luchtvaart. In de jaren dertig van de vorige eeuw bijvoorbeeld, maakte het Zwitserse horlogemerk horloges voor piloten die voldeden aan de strenge criteria op het gebied van uiterlijk, kwaliteit en precisie van het Amerikaanse leger, en mocht deze daarom (als één van slechts drie producenten) de typering ?A-7? geven. Gebaseerd op dit horloge, presenteert Longines nu de Longines Avigation Watch Type A-7; een ééndrukker chronograaf die qua design, afmeting en functionaliteit geïnspireerd is op de originele A-7.

De Longines Avigation Watch Type A-7 is een getrouwe kopie van de originele A-7 uit de jaren 1930, maar Longines heeft wel gebruik gemaakt van alle moderne technische voordelen van deze tijd. Zo is het horloge voorzien van het speciaal voor Longines ontwikkelde automatische L788 kaliber uurwerk met kolom wiel chronograaf. De chronograaf wordt (net als de eerste A-7) bediend met slechts één drukker voor starten, stoppen en resetten, die verborgen zit in de kroon. De grote kroon is fors gecanneleerd, waardoor er extra goede grip is en deze zelfs met (vliegeniers)handschoenen kan worden bediend.


Klik aan voor een grote afbeelding van de Longines Avigation Watch Type A-7


Het meest opvallende aspect aan de Longines Avigation Watch Type A-7 mag de positionering van de wijzerplaat in de kast zijn. Deze is op 50 graden naar rechts geplaatst; een functionele aanpassing voor piloten, waardoor het horloge ? als dit aan de binnenkant van de pols wordt gedragen ? qua afleesbaarheid op één lijn zit met de instrumenten van de cockpit. Op de pols gedragen, biedt dit overigens ook bestuurders van auto?s een vergemakkelijkte afleesbaarheid.


Longines Avigation Watch Type A-7


Het fraaie vliegeniershorloge heeft een diepzwarte wijzerplaat met witte Arabische cijfers en een tachymeterschaal, waarboven de Rhodium-verhulde Breguet wijzers draaien. Ook de maat van de Avigation Watch Type A-7 is passend bij de functie: de stalen kast meet 49 millimeter en heeft een gescharnierde achterdeksel die opengeklapt kan worden om het uurwerk (achter saffier glas) te bewonderen.


De Longines Avigation Watch Type A-7 kost ? 3.480,- en zal vanaf begin 2013 bij officiële Longines dealers te koop zijn. Kijk op Longines.com voor meer informatie en verkooppunten en bezoek voor meer nieuws en informatie Horloge.info/Longines.