Les Ateliers deMonaco, het nieuwe onafhankelijke horlogemerk met zetel in Monaco dat vorig jaar door drie Nederlanders werd opgericht, heeft een tweede model op de markt gebracht: de ?Ronde d?Or?. Het horloge heeft als eye-catcher een één minuuts tourbillon aan een saffierglazen brug.

Het nieuwe horloge van Pim Koeslag, Peter Stas en Robert van Pappelendam is in wezen een ronde uitvoering van het eerste model; de ?Carré d?Or?. Dit horloge zorgde al voor veel enthousiasme door de constructie van de tourbillonbrug. Doordat deze is gemaakt van dubbelzijdig ontspiegeld saffierglas, lijkt de tourbillon in het horloge te zweven. Ook de Ronde d?Or is voorzien van dit unieke staaltje horlogetechnisch kunnen en de bijzondere constructie van de kast en de prachtig met de hand gegraveerde tweekleurige 18 karaat gouden rotor maken het horloge een uitzonderlijke nieuwkomer.


het Grand Tourbillon XP1 uurwerkDe Ronde d?Or heeft een 43 millimeter brede kast die opgebouwd is uit totaal 31 onderdelen. Het is gemaakt van een kern van titanium, omvat door 18 karaat witgouden panelen. Het horloge heeft saffier glas boven een onyx wijzerplaat die in het centrum is ingelegd met parelmoer. Het geheel in-huis ontwikkelde Grand Tourbillon XP1 uurwerk is zowel door de uitsparing in de wijzerplaat, als via de saffierglazen zichtbodem te bewonderen.


Het nieuwe horloge van Les Ateliers deMonaco zal in een zeer gelimiteerde oplage van 18 stuks worden geproduceerd. Tijdens de aankomende Geneva Time Exhibition (van 17 t/m 22 januari in Genève) is het horloge voor het eerst te zien. Meer informatie over het merk kunt u lezen in het eerder door Horloge.info gepubliceerde artikel ?Ateliers deMonaco – nieuw Nederlands horlogemerk uit Monaco? en op de website www.ateliers-demonaco.com.