Fortis, het Zwitserse horlogemerk dat in 2012 100 jaar zal bestaan, heeft samen met de creatieve geesten bij Volkswagen een nieuw horloge gemaakt dat uiterlijk teruggrijpt op de dagen van de ?space-race?. Het horloge heeft nu al de prestigieuze iF product design award 2010 gewonnen.

De Fortis Spaceleader heeft veel weg van het horloge met dezelfde naam uit 1972, een typisch horloge uit de spannende jaren 1970. De nieuwe Spaceleader is echter ook een chronograaf, een functie die de Spaceleader uit 1972 niet had. Ook is het design van de creatievelingen van Volkswagen duidelijk herkenbaar aanwezig in kast, band en wijzers.


Fortis Spaceleader 2012De speciaal voor dit horloge ontworpen rubberen band is waarschijnlijk het meest opvallende element. Het omvat de fraaie ronde stalen horlogekast aan een kant, met uitsparingen voor de kroon en de drukkers van de chronograaf. De band vormt zo een bescherming voor de knoppen en houdt het horloge in een stevige greep, terwijl het het tegelijkertijd een mooie en aangename ergonomische vorm geeft.


Naast het ontwerp en de bijzondere band, heeft het horloge een automatisch Valjoux 7750 uurwerk en antireflectief saffier glas. Het uurwerk brengt de functies tijd, dag, datum en chronograaf (seconden, 30 minutenteller en urenteller) met zich mee. De gepolijste stalen kast meer 43 millimeter in diameter. De Fortis Spaceleader zal in een oplage van 2012 stuks worden gemaakt en gaat ? 3.200,- kosten.


Meer informatie over Fortis en verkooppunten kunt u vinden op www.fortis-watches.com.