Niemand minder dan Charlène Wittstock vereerde Ateliers de Monaco een paar jaar geleden met een bezoek, vlak nadat het jonge merk ? onder impuls van bezieler en meester-horlogier Pim Koeslag en partners Peter Stas en Robert Van Pappelendam ? het levenslicht zag. Tijdens haar bezoek grapte de voormalig zwemkampioene ? en nu Prinses Charlène van Monaco ? met de vraag wanneer er een damescollectie op de markt zou komen. De belofte aan haar dat het atelier de volgende dag met de ontwikkeling hiervan zou starten, is waargemaakt. Meer nog, La Sirène is het gedroomde resultaat: een dameshorloge dat debuteerd in de high end dameshorlogerie, geïnspireerd door en genoemd naar Charlène Wittstok ter ere van haar huwelijk met Prins Albert II van Monaco.

Een bijzondere plant vormde de inspiratiebron voor het design van La Sirene: de koningsprotea (Protea Cynaroides), de nationale bloem van Zuid-Afrika ? het thuisland van Charlène. De natuurlijke vorm van deze bloem leent zich tot het perfect grafische ontwerp op de wijzerplaat die is ingevuld met lichtblauwe topazen ? geliefd bij vrouwen dankzij de zachte tinten die prachtig passen bij nagenoeg iedere huidskleur en kleur van ogen. Blauw roept rust op; harmonie, vertrouwen en vriendschap. Een eeuwige en bijna goddelijke kleur, denk maar eens aan de hemelkoepel. Maar blauw is ook de kleur van water, en dat brengt ons bij ?sirene? Charlène, wiens Olympische zwemcarrière haar bij de prins bracht die haar echtgenoot zou worden.


La Sirène van Ateliers deMonaco


Blauw topaas werd geïntroduceerd tijdens het interbellum. De kleurenpracht in verschillende tinten ? zowel helder als donker ? vond combinatie in juwelen en creëerde een dramatisch contrast in lichtreflectie. Topaas zou melancholie en wijsheid met zich meedragen, en de draagster behoeden van het zogeheten rechte pad af te wijken. Al met al is er dus geen mooier symbool om de start van een huwelijk symbolisch in te luiden.


In de 18 karaats witgouden kast van 39 millimeter in doorsnee huist een uiterst accuraat automatisch uurwerk. Uiteraard mag er van Ateliers deMonaco ? naast expertise en hoogwaardige kwaliteit ? een finishing touch verwacht worden, zoals de iconische ?deMonaco? handgegraveerde rotor zichtbaar aan de achterzijde. Dit mag gerust een exquise dameshorloge genoemd worden, vanwege de hoogstaande kwaliteit maar vooral doordat haar uiterlijk de link legt met de dame die de inspiratiebron vormde; krachtig, stijlvol, mooi.


betoverend mooi: La Sirène van Ateliers deMonaco


Ieder bewoner in Monaco zal aan hun nieuwe prinses refereren als ?de sirene?, door haar leven verbonden met het water ? en sommigen onder hen benadrukken dit door haar diep-azuurblauwe ogen te noemen. Het unieke dameshorloge La Sirène van Ateliers deMonaco wordt gelimiteerd vervaardigd, en is verkrijgbaar vanaf ? 80.000,- al naargelang de beschikbaarheid van de geschikte edelstenen. Verkoopinformatie is te krijgen via www.ateliers-demonaco.com.


© voor Horloge.info door Mylène Koppyn