JeanRichard presenteerde onlangs tijdens Baselworld (?s werelds grootste sieraden en horlogebeurs) een nieuwe kleurvariant van het model Terrascope. De Terrascope is het ?landmodel? van het Zwitserse horlogemerk, dat daarnaast een zeer overzichtelijk pallet heeft met de andere lijnen Aquascope en Aeroscope, en het wat klassiekere 1681.

De hoofdlijnen van JeanRichard hebben uiterlijk veel gemeen: ze zijn voorzien van een 44 millimeter brede kussenvormige kast, met een ronde bezel. De grote verschillen zitten in de functionaliteiten, die bij de Terrascope prettig eenvoudig zijn: tijd en datum. JeanRichard is daarnaast niet bang om wat minder voor de hand liggende kleuren te gebruiken voor de wijzerplaten. Zo was er al een Terrascope met een aubergine wijzerplaat en band, die nu navolging krijgt van deze azuurblauwe variant.


Het horloge is voorzien van het automatische kaliber JR60 en komt naar keuze aan een azuurblauwe kalfslederen horlogeband of een stalen band waarvan de vlakken afwisselend geborsteld en gepolijst zijn. Het horloge kost ongeveer ? 2.700,-. Kijk op JeanRichard.com voor meer nieuws en informatie.


JeanRichard Terrascope - klik aan voor een grote afbeelding


Voor de insiders was het meest opvallende aan dit en ander JeanRichard nieuws eigenlijk dat het gepresenteerd werd tijdens Baselworld, en niet de SIHH waar het merk de afgelopen jaren te vinden was. Speculaties dat de overige ?SIHH-merken? binnenkort ook weer in Basel te vinden zullen zijn, worden hiermee extra gevoed.