Tijdens de ?Important Watches? veiling van veilinghuis Christies, a.s. 14 november in het Four Seasons Hotel de Bergues in Genève, zal de Rolex Submariner worden geveild die in de James Bond film ?Live and Let Die? figureerde. Door de ?bijzondere toepassingen? die dit horloge van de befaamde ?Q Branch? mee kreeg, is het een van de beroemdste Rolex Submariners die er is.

Het horloge werd in 1972 voor de film ontworpen door de wereldberoemde productie designer Sidney (Syd) Cain. Het beschikt (in de film) over een bezel die op hoge snelheid kan draaien en zo als cirkelzaag de meesterspion uit enkele lastige posities weet te bevrijden ? onder andere als hij vastgebonden zit aan Bondgirl Ms. Solitaire (Jane Seymour). Ook de ingebouwde ultrasterke magneet was bedoeld om James Bond (gespeeld door Roger Moore) te beschermen, door kogels te neutraliseren. Bond test de magneet aan het begin van de film echter, door er de rits van het rokje van Miss Caruso (Madeline Smith) mee te openen.


James Bond en Ms. Solitaire redden zich met de circelzaag van de Rolex Submariner


De Rolex (ref 5513) wordt verkocht met de originele bouwtekeningen en twee gesigneerde afbeeldingen uit de film van de scènes waarin het horloge een hoofdrol speelt. De verwachte opbrengst ligt tussen de 200.000 en 400.000 Zwitserse franken (ongeveer 163.000 tot 326.000 euro). Kijk voor meer informatie over de veiling en het bieden op het horloge op Christies.com. Voor meer nieuws en informatie over Rolex kijkt u op Horloge.info/Rolex.