Tijdens de SIHH *, die komende week van start gaat, zal Jaeger-LeCoultre ondermeer een nieuwe ode aan het legendarische duikhorloge Memovox Deep Sea presenteren, in de vorm van de Jaeger-LeCoultre Deep Sea Vintage Chronograph. De Memovox Deep Sea werd ruim 50 jaar geleden ? in 1959 ? gelanceerd en was toen het eerste duikhorloge met een alarm.

De alarmfunctie ontbreekt aan de Deep Sea Vintage Chronograph (het is dan ook geen Memovox), maar het is wel een prachtige heruitgave van een klassieke duik-chronograaf, die tot in veel uiterlijke details op getrouwe manier verwijst naar horloges uit de jaren 1960 en 1970. Zo heeft Jaeger-LeCoultre gebruik gemaakt van gebold plexiglas (!) boven een mat-zwarte wijzerplaat, welke voorzien is van indexeringen met lichtgevende SuperLuminova® in een ?vergeelde? tint, om het geheel een extra vintage uitstraling te geven. De stalen bodem is voorzien van een gegraveerd motief van een duiker, omgeven door luchtbellen, zoals op de kastbodem van menig duikhorloge uit die periode en een bijzonder fraai detail is de horlogeband: Jaeger-LeCoultre heeft hiervoor een lederen interpretatie gemaakt van de kunststof ?Tropic? horlogeband, die in de jaren 1960 en 1970 aan haast ieder duikhorloge te vinden was ? en nu zeer gezocht is onder verzamelaars.


Jaeger-LeCoultre Deep Sea Vintage Chronograph - klik aan voor een grotere foto


Jaeger-LeCoultre heeft de Deep Sea Vintage Chronograph ook wat moderne eigenschappen meegegeven, zoals de 40,5 millimeter afmeting van de stalen kast en natuurlijk het automatische manufactuur kaliber 751G uurwerk. Dit uurwerk is voorzien van een variabele inertie balans, waardoor de gang constanter is en de balans beter bestand is tegen schokken en het heeft een met keramische kogels gelagerde rotor, die daardoor geen smering nodig heeft.


Het tot 100 meter waterdichte horloge zal volgende week tijdnes de SIHH* worden gepresenteerd ? de prijs is daarom nog niet bekend. Kijk voor meer nieuws en informatie over het merk op Horloge.info/Jaeger-LeCoultre of kijk op Jaeger-LeCoultre.com.


* SIHH = Salon International de la Haute Horlogerie, van 16 t/m 20 januari 2012 in Genève, waar de merken A. Lange & Söhne, Audemars Piguet, Baume & Mercier, Cartier, JeanRichard, Girard Perregaux, Greubel Forsey, IWC, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Officine Panerai, Parmigiani Fleurier, Piaget, Ralph Lauren, Richard Mille, Roger Dubuis, Vacheron Constantin en Van Cleef & Arpels hun nieuwe modellen voor 2012 presenteren.