De in 1977 overleden Elvis ?The King? Presley zou bij leven in 2010 zijn 75ste verjaardag hebben gevierd. Om dit te luister bij te zetten geeft Hamilton twee speciale modellen van het iconische Ventura horloge uit; het schildvormige horloge dat Elvis in 1961 in de film ?Blue Hawaii? droeg. Het eerste model is een replica van het origineel uit de jaren 1950, het tweede een moderne XXL versie.

Ventura Elvis Anniversary Collection
De Ventura Quartz is een getrouwe kopie van het origineel uit 1957, dat horloge-geschiedenis schreef als eerste elektrische horloge met batterij. Het kastontwerp van het nieuwe model is een weerspiegeling van het origineel (ook door de afmeting van 31 mm) en komt in zilverkleurig staal of met een goudkleurige PVD afwerking. de Ventura Elvis Anniversary Quartz CollectionBeide hebben een zwarte wijzerplaat, die doet denken aan de Ventura?s uit de jaren 1950, kompleet met de indexen die eindigen in een opgelegd punt, zoals ook bij de bekende muurklokken uit die tijd. Het nostalgische uiterlijk omvat een modern Zwitsers quartz uurwerk, dat garant staat 21ste eeuwse precisie.


Aan de bandkeuze bij de Ventura Quartz, met keuze uit een stalen flex-band of een tweekleurige lederen band in goud of zilver met zwart, zit ook een verhaal verbonden. Het horloge dat Elvis kocht had een lederen band, maar op wens van Elvis werd deze band door de juwelier vervangen door een stalen band, om aan de wensen van de beroemde klant te voldoen.


Ventura XXL Elvis Anniversary Collection
Ventura XXL Elvis Anniversary CollectionOok een halve eeuw later blijft de Ventura ? die het leven begon als pionier ? in de vorm van de Limited XXL Edition een buitengewoon opvallende verschijning. Deze speciale uitgave, met een automatisch ETA 2824-2 uurwerk en saffier glas, geeft het originele klassieke ontwerp opnieuw een futuristisch gevoel. De bekende vorm heeft in de PVD matzwarte kast een nieuwe moderne uitstraling gekregen door de afgeronde oppervlakken en de XXL afmeting (42 millimeter). De hoekige kroon is in de kast geïntegreerd, waarbij de inwaarts geplaatst punt naar 3 uur wijst. De wijzerplaat heeft een achtergrond die doet denken aan de afdekking van een speaker, waaromheen de indexen tussen 12 en 3 uur een vuurrood accent hebben meegekregen, dat terugkomt op de punt van de secondewijzer. Voor de extra moderne ?touch? gaat de kast vloeiend over in de stijlvolle, zwart rubberen band.


De Ventura Quartz is inmiddels in de winkels verkrijgbaar en kost in zilverkleurig staal ? 595,- en in met goudkleurig PVD afwerking ? 645,-. De Limited Edition XXL, die alleen in 2010 zal worden verkocht, gaat ca. ? 945,- kosten.