Hamilton presenteert de X-Copter, een pilotenhorloge dat volledig is toegerust op actie. Hemels design en hoogstaande techniek komen samen in dit horloge dat visueel en functioneel is geïnspireerd door de helikopter. Bereid je voor op je vlucht met de praktische Fahrenheit/Celsius convertor en bereken je maximum take-off gewicht met de ?M.T.O.W. calculator?. Het helikopterthema komt ook terug in het design. En net als in de helikoptertechnologie, speelt de rotor een belangrijke rol bij de gang van het horlogemechanisme, in dit geval een superieur automatische uurwerk.

Het ontwerp van de X-Copter straalt precisie en finesse uit. Op de lunet prijken de typische markeringen van een kompas; de binnenring rondom de wijzerplaat bevat indexen voor temperatuur en seconden. Alle informatie is in cockpitstijl gepresenteerd. Daarbij is uitgekiend onderscheid gemaakt tussen snel leesbare hoofdinformatie ? bijvoorbeeld voor directe oriëntatie ? en informatie van secundair belang. De forse wijzers met pijlpunten zijn niet te missen, net als de grote urencijfers, terwijl oranje accenten dynamiek en overzicht toevoegen. Tegelijkertijd is deze kleur een verwijzing naar signalering in de luchtvaart. Aantrekkelijk detail is de hoofdletter ?H? in de index op zes uur, die het typische helikopterplatform verbeeldt. De uitsparingen op het deksel in de vorm van de propeller verwijzen ook nog eens naar het ?hefschroefvliegtuig?, en laten tegelijkertijd het automatische uurwerk zien.


De chronograaftellers laten uren, minuten en seconden zien; rondom deze indexen zijn heldere witte stippen geplaatst, alsof ze zijn vastgezet met de voor luchtvaart kenmerkende nagels. De bediening van het horloge geschiedt via stevige drukkers met een reliëf voor meer grip en met fraaie, gelakte symbolen die weer verwijzen naar de functionaliteit van de betreffende button. De M.T.O.W. calculator bevindt zich op 9 uur, onder een uitsparing in de wijzerplaat, als extensie van de minutenteller van de chronograaf. Deze stoere vliegenierschronograaf met een knipoog naar de heli, is er met zwarte of oranje wijzerplaat, en zwarte of oranje lederen band. Bij zwart is oranje de contrastkleur; bij oranje is zwart als contrast gebruikt. X-Copter is ook verkrijgbaar aan een stalen band.
Het horloge is voorzien van saffier glas en heeft een automatisch ETA Valjoux 7750 uurwerk. Het horloge kost circa ? 995,-


Voor piloten:


M. T. O. W. (maximum take-of weight)
M.T.O.W. is het maximaal belaadbare gewicht waarbij nog volledig voldaan wordt aan alle voor veilig vertrek gestelde luchtvaarteisen, overeenkomstig alle structurele en prestatiegerichte vereisten zoals die zijn vastgesteld  voor de specifieke klasse van de helikopter. Hamilton X-Copter  gebruikt de kilogram als eenheid voor gewicht.


H van Helikopterplatform
Een gefabriceerd ?helipad? of helikopterplatform is een helder gemarkeerd, hard oppervlak (meestal beton) waarop een helikopter kan landen. Er zijn in de omgeving van een helikopterplatform geen obstakels. Een grote letter H markeert de plek, zodat deze vanuit de lucht goed is te herkennen.