In 1953 zat Sam Glur, op dat moment verantwoordelijk voor de sales bij het Zwitserse horlogemerk Glycine, in de cockpit van een DC4 tussen Bangkok en Calcutta. Daar kreeg hij van de piloot te horen wat de meest ideale opmaak zou zijn voor een horloge voor een frequente vlieger: een automatisch horloge met een 24 uur tijdsaanduiding, een tweede tijdzone aanduiding en lichtgevende indexeringen. Nog hetzelfde jaar kwam de eerste Glycine Airman op de markt.

Dat de mening van een ervaringsdeskundige zeer waardvol kan zijn, bewijst de Glycine Airman, die sinds de vlucht in 1953 in 25 generaties onafgebroken in productie is. De nieuwste Airman ?1953 Vintage? is een ode aan de allereerste: een waarheidsgetrouwe kopie, waarbij er wel een update op technisch gebied heeft plaatsgevonden. De moderne 1953 Airman is voorzien van een automatisch ETA 2893-2 uurwerk dat in een 42 millimeter brede stalen kast zit.


De 24 uur tijdsaanduiding (de urenwijzer gaat één keer per dag rond) wordt ondersteunt door AM en PM markeringen en een aanduiding voor de middag (NOON) op de crèmekleurige wijzerplaat. Op de kast rond de wijzerplaat bevindt zich de bezel, die via de kroon op 4 uur (in dit geval 8 uur) losgeschroefd kan worden en zo kan worden gebruikt als aanduiding voor een tweede tijdzone.


klik aan voor een grote afbeelding van de Glycine Airman ?1953 Vintage?


De Glycine Airman 1953 Vintage is in een gelimiteerde oplage van 600 stuks gemaakt en komt in het houten doosje dat ook in de begintijd van de Airman werd gebruikt. Het horloge kost ? 1.990,-. Kijk op Horloge.info/Glycine en Glycine-Watch.ch voor meer informatie en nieuws.