Het Zwitserse horlogemerk Edox is de officiële tijdmeter van de Dakar Rally en heeft voor de nu lopende editie ? die op 5 januari van start is gegaan ?een nieuw gelimiteerd horloge gemaakt: de Edox Chronodakar Limited Edition. Het horloge is voorzien is van een typisch ?autosportief design? en zet de standaard voor toekomstige modellen die het beroemde Touareg logo van de rally zullen dragen.

De Dakar Rally werd in 1979 opgericht door de Fransman Thierry Sabine en is ontegenzeggelijk de grootste en meest bekende rallyrace ter wereld. Dakar werd tot 2008 grotendeels in Afrika verreden, maar verhuisde in 2009 naar Zuid-Amerika. De race zal in 2013 door Peru, Argentinië en Chili voeren, waarbij tegen de 740 deelnemers in diverse categorieën (auto?s, trucks en motoren) de strijd met elkaar zullen aanbinden.


Edox presenteert met de Edox Chronodakar Limited Edition een zeer gelimiteerd horloge; er zullen wereldwijd slechts 200 stuks worden verkocht. Dit tweede Edox Dakar model is voorzien van een fraai autosportief design, waarbij de sub-wijzerplaten doen denken aan een dashboard, de rubberen horlogeband een flink autobandprofiel heeft en de tachymeterschaal rond de zwarte wijzerplaat de gebruiker in staat stelt zijn gemiddelde snelheid te meten.


Edox Chronodakar Limited Edition


De Chronodakar Limited Edition heeft een 45 millimeter brede stalen kast, voorzien van een zeer mannelijke zwarte PVD coating. In het horloge huist het kaliber 103 Edox uurwerk, dat gebaseerd is op een quartz Ronda 5021.D. In de bodem is het gelimiteerde editie nummer en het Touareg logo gegraveerd. De Edox Chronodakar Limited Edition is verkrijgbaar bij officiële Edox verkooppunten en kost ? 1.790,-. Kijk op Horloge.info/Edox en Edox.ch voor meer nieuws en informatie over het horlogemerk.