De toevoeging ?Evolution? aan de naam van de sportcollectie van de Saksische manufactuur Glashütte Original is niet voor niets. De voortdurende evolutie van de sportieve horloges van het merk heeft niet alleen geresulteerd in een verdere ontwikkeling van het uiterlijk, maar ook van de functie.

De optimale bescherming van het uurwerk en daarmee de ongelimiteerde inzet op het gebied van sport zijn het middelpunt geweest van de nieuwe constructie en ontwikkeling van de Sport Evolution Impact modellen. Vier schokabsorberende elementen, gemaakt van elastomeer (polymeren met rubberachtige eigenschappen) absorberen 60% van de schokken en andere externe invloeden. Door deze toepassing verzekert het systeem optimale betrouwbaarheid en accuratesse onder extreme omstandigheden.


Sport Evolution Impact ChronographIn samenwerking met de Fraunhofer Technologie-Entwicklungsgruppe uit Stuttgart zijn de componenten ontwikkeld die ideaal zijn als basis voor schokaborbering. De componenten uit flexibel elastomeer fungeren als ophanging voor het uurwerk en wijzerplaat en vormen de verbinding met de horlogekast. De componenten zijn zo in het ontwerp verwerk dat ze als rood contrasterende elementen aan de buitenrand van de wijzerplaat te zien zijn.


De eerste modellen uit de nieuwe collectie zijn de Sport Evolution Impact Chronograph en Sport Evolution Impact Tourbillon (gelimiteerd tot 100 stuks), beide voorzien van een 46 mm brede kast, gemaakt van gesatineerd en gepolijst roestvrij staal.


Sport Evolution Impact Chronograph heeft dankzij de rood contrasterende elastomeer elementen en rode randen om de chronograaf subwijzerplaatjes een zeer sportief uiterlijk.
De baton indexeringen en wijzers zijn met lichtgevend SuperLumiNova ingelegd voor een goede afleesbaarheid, ook ?s nachts. Het horloge is voorzien van het manufactuur caliber 39-31. De licht gebolde saffierglazen bodem zorg voor een optimaal draagcomfort en geeft zicht op enkele fraaie details van het uurwerk zoals de zwanenhals fijnregulering, ¾ platine en de opgewerkte rotor.


Sport Evolution Impact TourbillonIn de tot 100 stuks gelimiteerde Sport Evolution Impact Tourbillon komen traditionele complicaties, moderne technische innovaties en ontwerp samen. In het horloge tikt het automatische kaliber 94 dat buitengewoon precieze tijdsaanduiding garandeert door de vliegende tourbillon, waarvan de balans, het anker en ankerrad in een eenzijdig gelagerde kooi zijn ondergebracht. Door ééns per minuut 360 graden te draaien, compenseert het zo het effect van de zwaartekracht op de gang van het horloge.


De panoramadatum contrasteert duidelijk op de zwarte achtergrond van de wijzerplaat bij 12 uur. Zowel de urenindexering als de minuten- en urenwijzers zijn voorzien van SuperLumiNova om goede afleesbaarheid te garanderen. Op de kooi van de tourbillon is de secondewijzer bevestigd.De Sport Evolution Impact modellen zijn leverbaar met een rubberen band, een Trieste band en een stalen band. Zie de Horloge.info Glashütte Original merkenpagina voor adressen van officiële leveranciers.