Gc Watches klokt 15 jaar af en viert dit met de uitgave hun eerste mechanische dameshorloge: de Gc Class Lady, waarbij het fijn gedecoreerde uurwerk bewonderd kan worden door de samenhangende ronde openingen in de wijzerplaat van doorschijnend parelmoer én ook aan de onderzijde van het horloge.

Gc Watches is een spin-off is van het bekende Guess modemerk, geroemd om de all-American stijl doorspekt met Europees design. Opgericht door 4 Franse broers van Marokkaans-Joodse afkomst die zich eind jaren zeventig in de VS settelden en aldus onder invloed van beide continenten de immense populaire stijl van de Guess collecties ontwikkelden, verkreeg het merk een mondiale populariteit. In navolging van mode en accessories is Gc Watches het zielenkindje van broer Paul Marciano, ontwikkeld met het oog op mensen die evenzeer van stijlvol leven houden als hijzelf.


De elegante en sobere kast van de Gc Class Lady behuisd een schitterend gevormd mechanisch uurwerk (ETA 2801) dat zichtbaar is dankzij de doorzichtige parelmoeren wijzerplaat. Het minuten-tandwieltje is verhoogd en tegelijkertijd de spil van 4 onderling verbonden ronde openingen ter hoogte van 5, 7 en 12 uur, mooi afgelijnd in staal of een roze gouden PVD-coating. Deze innerlijke schoonheid is ook te bewonderen via de saffier glazen onderzijde van het horloge, waar ook de rotor zichtbaar is; het kloppend hart van de bevallige Gc Class Lady. En bescheidenheid siert; het Gc logo vinden we subtiel terug op de kroon.


Gc Class Lady 15th Anniversary Limited Edition


Het Gc Class Lady 15th Anniversary Limited Edition is verkrijgbaar in drie kleurvarianten; een volledige stalen versie met rosé goudkleurige accenten op de transparante wijzerplaat, een versie in rosé gouden  PVD coating (bijzonder krasbestendig) met zwarte leren bandje met kroko-print, en een nog luxueuzer model met 46 fijne diamanten gezet als halve cirkels op de stalen lunette, in combinatie met een stalen horlogeband.


Het nieuwe gelimiteerde Guess Collection horloge bekoort door zowel de uiterlijke als de innerlijke schoonheid. Met slechts een oplage van 115 exemplaren wereldwijd betreft dit Gc dameshorloge ? een synergie tussen design en zwitserse techniek ? werkelijk een must-have!  De verschillende uitvoeringen variëren in prijs van ? 1.990,- tot ? 2.990,-.


Tekst © voor Horloge.info door Mylène Koppyn