Op 8 juli is een gelimiteerde oplage van nieuwe Star Wars horloges van Nixon gelanceerd. Het Amerikaanse merk, dat in 1998 in Encinitas Californië werd opgericht en horloges en accessoires maakt, introduceerde de STAR WARS | Nixon Collection op de Comic-Con beurs in San Diego, waar strips en aanverwante kunstvormen gepromoot worden. De STAR WARS | Nixon Rangers in Stormtrooper White en Imperial Pilot Black zullen in gelimiteerde oplages worden gemaakt en online verkrijgbaar zijn via Nixon.com (tot 12 juli) en op de Comic Con in San Diego die vandaag begint en duurt tot 12 juli.

Nixon-Star-wars-Imperial-Pilot-Black-A506SW-2242-story-heroDe horloges zijn zorgvuldig ontworpen en gaan vergezeld van de nodige Star Wars verwijzingen. Nixon heeft getracht het erfgoed van de beroemde filmserie en de innovatieve technische ideeën die erin werden geuit, eer te bewijzen. Ook de personages uit de films, die inmiddels een cultstatus hebben over de hele wereld zijn present in de nieuwe horlogecollectie.
De verdere STAR WARS by Nixon collectie zal in september verkrijgbaar zijn, en daarin zullen vier collecties voorkomen die gebaseerd zijn op ‘The Dark Side’: Stormtrooper, Imperial Pilot, Darth Vader, en Boba Fett.

Nixon-Star-wars-Imperial-Pilot-Black-A506SW-2242-view5De nu uitgebrachte Ranger Imperial Pilot Black heeft uren- en minutenwijzers die zijn geïnspireerd op de ventilatiesystemen van de helmen van de Imperial Pilots. Op de achterzijde van het horloge zien we een kunstwerkje dat te maken heeft met de Imperial Pilot: “Crash and burn” en er staat een Imperial Marker op de 12 uurs positie.

Nixon-Star-Wars-Imperial-Ranger-White-webIn de Ranger Stormtrooper White versie zien we een op geometrische vormen geïnspireerde instrumentengordel die de Stormtroopers dragen. De uren- en minutenwijzers die zijn geïnspireerd op de ventilatiesystemen van de helmen van de Stormtoopers en de achterzijde heeft een bekende quote van de Stormtrooper: “Move along”. Ook hier een Imperial Marker op 12 uur.

Nixon-Star-wars-Imperial-Ranger-white-A506SW-2243-view5Prijs: € 350 (tot 12 juli verkrijgbaar)

Kijk voor meer informatie op: www.nixon.com