G-Shock’s zogenaamde ‘CasiOak’ is één van de meest populaire G-Shocks in jaren. En met een nieuwe premium-versie, drie stuks bekleed met roestvrij staal, is het nog meer hype-waardig.

Die CasiOak verwijzing komt door de achthoekige lunette van de GA2100-serie. Hierdoor doet hij veel denken aan de iconische Audemars Piguet Royal Oak. In combinatie met een algeheel mooi, clean ontwerp en slanke behuizing vloog ‘ie uit de winkel toen hij in 2019 werd geïntroduceerd.

Sindsdien is het horloge een moderne G-Shock classic. Eén die definitief zal worden bevestigd nu er een luxe variant komt. Waardoor ‘ie nog dichter komt bij z’n bijnaam. Met een stalen kast en band in plaats van plastic en rubber.

Premium

We zagen het ook wel aankomen. Hoewel het succes van G-Shock is gebaseerd op stevige digitale horloges met een plastic kast, heeft het merk zich steeds meer in de bredere werelden van analoog en metaal begeven.

Voorspeld door de MR-G-lijn van het merk, waren nostalgische verzamelaars die dol waren op de originele vierkante 5000- of 5600-serie opgetogen over premium metalen omhulde versies ervan. Die populariteit zorgde zelfs voor de komst van nog duurdere titaniumversies, Andere lijnen, zoals de beroemde 6900-serie kregen ook een metalen behandeling.

Full Metal Jacket

Met het succes van de ‘CasiOak’ was het echter slechts een kwestie van tijd voordat het merk er dezelfde ‘Full Metal’-formule op toepaste. Veel fans die al van G-Shocks hielden, omarmden metal vanwege het ‘volwassen’ gevoel.

Het ontwerp van de GA2100 met analoge wijzers en een meer traditionele horlogevorm gaf daarbij een soort van prettig midden voor diegene die niet zo snel voor een G-Shock zou gaan, maar nu wel. Staal verdubbelt die aantrekkingskracht. Althans, volgens de verkoopaantallen van de voorgangers.

De metalen constructie is echter niet de enige upgrade. De GM-B2100 bevat de Tough Solar-oplaadtechnologie en Bluetooth die te vinden is in onder meer andere metalen G-Shocks. Door een Smartphone Link krijg je de beschikking over meer functionaliteit, precies wat je op dit niveau van het merk verwacht. Met meer functies dan praktisch is om hier op te sommen. Van wereldtijden tot countdowntimers en veel meer.

Dimensie

De wijzerplaat is dan weer samengesteld uit meerdere delen om diepte en dimensie te creëren, terwijl de inzetring op de 9-uur positie en de indexmarkeringen zijn behandeld met een speciale afwerking voor een hoogwaardige look. Dit alles leidt tot een wijzerplaat die kwaliteit belichaamt en uitstraalt. Niet zomaar dus een bestaande wijzerplaat met een stalen kast eromheen.

Bij de lancering is de GM-B2100 verkrijgbaar in drie varianten van gewoon staal met gepolijste en geborstelde oppervlakken. Maar ook een zwarte en een roségouden uitvoering door middel van ion-plating. De stalen GM-B2100D kost €499. De GM-B2100DB (zwart) en GM-B2100-GD (roségoud) zijn er voor €549. Als ze hetzelfde succes krijgen als andere Full Metal G-Shocks, kunnen we uitkijken naar nog veel meer variaties van de ‘CasiOak’.