Op internet is er al een tijdje een discussie gaande of het Eye of the Storm van Yiran Qian een waarzinnig goed en origineel ontwerp is, of dat men het al eens eerder heeft gezien. Maar tot meer dan een visuele vergelijking met de Fossil/Starck O-Ring komt het niet. Waarschijnlijk is het ongeloof dat een dergelijk simpel idee niet eerder is doorgedacht te groot.

De Eye of the Storm bestaat uit een zwarte stalen kast met in het midden een gat. Met een druk op de kroon worden aan de rand van de kast de minuten en uren weergegeven door ledlampjes, op de plek waar men ook de punt van gewone wijzers zou verwachten, waarmee het horloge in een oogopslag af te lezen is. De Eye of the Storm van de in Duitsland gevestigde Chinese ontwerper Yiran Qian is helaas nog niet te koop, want het is een concept. Door het winnen van de red dot award in de categorie ?design concept?, subcategorie ?fashion? zal het echter niet lang duren voordat het horloge wel op de markt komt.


Zie voor meer informatie over Yiran Qian: www.yiran.110mb.com, de red dot awards: www.red-dot.de en de Starck O-Ring: www.horloge.info.