Eterna heeft een tweede horloge met datumweergave aan de KonTiki collectie toegevoegd ? de KonTiki Date. Met deze nieuwe creatie vergroot Eterna de lijn met klassieke horloges met de zo beroemde driehoekige indexen, die de afgelopen ruime halve eeuw karakteristiek zijn geworden voor het merk.

De KonTiki Date, met een datumvenster tussen 4 en 5 uur, sluit aan bij de KonTiki familie die tot nu toe bestond uit de KonTiki Four-Hands (met datumaanduiding via een wijzer), de XXL (met een kast van 44 millimeter), de KonTiki Chronograaf en de KonTiki Diver. Alle KonTiki horloges hebben een gesatineerd gepolijste stalen kast en een waterbestendigheid die varieert van 120 tot 200 meter. Buitenbeentje in o.a. waterdichtheid is de KonTiki Diver, die tot 1.000 meter diep kan gaan.


klik de foto aan voor een vergrotingDe KonTiki Date heeft uiterlijk veel weg van de eenmalig (in een gelimiteerde oplage van 50 stuks) uitgegeven KonTiki Anniversary van vorig jaar. Net als dat model heeft de Date op de wijzerplaat silhouetten van het Raroia atol, het prachtige (maar niet voorziene) eindpunt van de expeditie van avonturier Thor Heyerdahl in 1947. KonTiki was de naam van het vlot waarmee Heyerdahl de oversteek over de Atlantische oceaan waagde en ook de naamgever van de Eterna collectie die sinds 1958 bestaat. De KonTiki Anniversary had echter een 40 millimeter brede gouden kast en een in huis gemaakt (manufactuur) uurwerk terwijl de KonTiki Date 42 millimeter stalen kast en een Sellita SW 200 uurwerk heeft. De Anniversary was daarbij bijna tien keer duurder dan de nieuwe KonTiki Date.


De KonTiki Date komt in vijf verschillende wijzerplaatvarianten. De keuze is uit een off-white of zwarte plaat met verschillende materialen als omlijsting van de indexen en verschillende kleuren lichtgevende pasta in de indexen. Ook is er keuze uit verschillende soorten banden: staal met vouwsluiting, bruin alligator met gespsluiting of de sportieve zwart lederen band met textiel reliëf en een gespsluiting. De verkoopprijs van de Eterna KonTiki Date ligt rond de ? 1.500,-.