Glashütte Original heeft een uitzonderlijk eerbetoon aan marine chronometers gepresenteerd: een set met daarin een geheel gerestaureerde originele marine chronometer uit de vorige eeuw, gekoppeld aan een nieuwe Senator Chronometer Platinum. De twee mechanische chronometers zijn, buiten vele esthetische details, verbonden door de gedeelde traditie van precisie horlogemaken in het Saksische Glashütte. De Glashütte Original Marine Chronometer Set is in een gelimiteerde oplage van slechts 13 sets gemaakt.

Beide tijdmeters vertegenwoordigen het beste van de Duitse horlogemakers tradities. De oorspronkelijke Glashütter marine chronometer zijn liefdevol gerestaureerd door het deskundige restauratieteam van Glashütte Original. Het tweede lid van deze buitengewone set is de Platinum editie van de Senator Chronometer, winnaar van de “Uhr des Jahres 2010? prijs van het gerenommeerde Duitse tijdschrift Armband Uhren Glashütte Original Marine Chronometer - klik aan voor een grote afbeelding? en een van de mooiste hedendaagse mechanische horloges überhaupt. De twee zijn naast elkaar geplaatst in een handgemaakte eiken doos, en vormen samen een uniek en onderscheidend eerbetoon aan de geschiedenis van de marine navigatie en de rol van precieze tijdmeting op zee.


De bouw en ontwikkeling van marine chronometers in Glashütte begon in de 19e eeuw. Gedurende meer dan een eeuw (tot 1978) werden er in Glashütte ruim 13.000 geproduceerd. Dertien van deze historische instrumenten, die in de nadagen van originele productie waren vervaardigd, werden ontdekt tijdens de voorbereiding van de opening van het ?Deutsches Uhrenmuseum?, het Duitse horlogemuseum in Glashütte. Elk van de chronometers is sindsdien met grote voorzichtigheid gerestaureerd en nauwkeurig opnieuw opgemaakt: van de houten omdoos en de ophanging van de kast, tot het gereviseerde uurwerk en de nieuw geverfde wijzerplaat, elk onderdeeltje is zo goed als nieuw.


Glashütte Original Senator Chronometer Platinum - klik aan voor een grote afbeeldingHet modern element aan de Glashütte Original Marine Chronometer Set is de Senator Chronometer Platinum. De duidelijke familiebanden tussen de twee tijdmeters is evident en geenszins toevallig. Voor veel details van de Senator Chronometer heeft Glashütte Original zich laten inspireren door het historische navigatie instrument. De Senator Chronometer is het eerste horloge van Glashütte Original dat officieel chronometer gecertificeerd is. Opvallende eigenschappen van het horloge zijn verder de innovatieve seconde stop met nulstelling ? om het horloge nog preciezer op tijd te kunnen zetten ? en de grote datumaanduiding, die exact om middernacht verspringt.


Glashütte Original kaliber 58-01 - klik aan voor een grote fotoDe gangreserve aanduiding, de zwarte Romeinse cijfers, ?Chemin de fer? (spoorweg) indexering en de geblauwde wijzers boven de zilverachtige wijzerplaat zijn enkele van de details die beide tijdmeters delen. De platina kast van de Senator Chronometer Platinum laat door de saffieglazen ontspiegelde zichtbodem echter het verfijnde Glashütte Original kaliber 58-01 uurwerk zien, een extra mechanisch wonder om even bij stil te staan ? en van te genieten.


De Glashütte Original Marine Chronometer Set is verkrijgbaar bij Glashütte Original voor ? 99.000,- per set, in een gelimiteerde oplage van 13 stuks. Zie voor meer informatie www.glashuette-original.com. Voor meer nieuws en informatie over het merk kunt u ook kijken op Horloge.info/Glashütte Original.