Edward Norton, bekend van films zoals Primal Fear, The People vs Larry Flynt, American History X, Fight Club, Frida, The Italian Job en binnenkort te zien in Pride & Glory, is het nieuwe gezicht van Breil Milano.

Begin juni schoot fotograaf Jean-Baptiste Mondino in Los Angeles de nieuwe Breil Milano-campagne met de bekende acteur en Oscar-genomineerde. Deze campagne wordt in de winter van 2008 gelanceerd en zal wereldwijd verschijnen. Edward Norton is tot 2010 het gezicht  van de Breil Milano-campagne, de komende twee jaar zal hij te zien zijn in reclamecampagnes voor horloges en sieraden van het merk. Op de foto draagt Norton één van zijn favoriete horloges, de BW 0408 chronograaf uit de Manta 1970 serie van Breil Milano.


Manta 1970 is een collectie sportieve horloges, robuust van formaat met een vintage karakter; het is een moderne versie van de typische seventies stijl. De Manta 1970 collectie bestaat naast chronografen uit Solo Time horloges, allen voorzien van een Zwitsers quartzuurwerk en saffierglas. de BW 0408 chronograaf uit de Manta 1970 serie van Breil MilanoDe ronde kasten zijn gemaakt van staal, IP rosé goud of IP zwart.  De BW 0408 is waterdicht tot 100 meter en kost ? 600,-.


Filmografie Edward Norton:
Edward Norton werd tweemaal genomineerd voor een Oscar, voor zijn rollen in Primal Fear en American History X. Hij won een Golden Globe voor zijn acteerprestatie in Primal Fear en sleepte nog vele andere prijzen in de wacht. De film Frida, waarvoor hij het script schreef, ontving zes Oscarnominaties en won er daar twee van. In 2003 kreeg hij de Obie Award uitgereikt voor zijn optreden in de off-Broadway productie Burn This van Lanford Wilson. Hij produceerde en regisseerde Keeping the Faith, en produceerde Down in the Valley (selectie van het Filmfestival van Cannes), The Painted Veil en The Incredible Hulk. Momenteel werkt hij aan Leaves of Grass, een film die hij produceert en waarin hij ook een rol speelt. De opnames vinden dit najaar plaats. Verder is hij bezig met verwerkingen van Dan O’Brien’s Buffalo for the Broken Heart en Jonathan Lethem?s Motherless Brooklyn, waarvoor hij momenteel het scenario schrijft.


Norton is ook een productiemaatschappij begonnen, Class 5 Films, samen met schrijver Stuart Blumberg en producent Bill Migliore. De eerste twee producties van Class 5, Down in the Valley en The Painted Veil, verschenen in 2006. De documentaire divisie van het bedrijf produceert onafhankelijke natuurfilms, wetenschappelijke Norton en Pitt werken samendocumentaires en documentairefilms, waaronder een documentaire over Barack Obama en het Amerikaanse politieke systeem. Andere documentaires geproduceerd door Class 5 zijn The Great Rivers Expedition, Dirty Work en Strange Days on Planet Earth, met Norton als presentator en verteller.


Class 5 kondigde onlangs ook een samenwerking met Brad Pitt’s Plan B en National Geographic aan om voor HBO een epische 10-delige serie te produceren gebaseerd op Stephen Ambrose’s veelgeprezen boek Undaunted Courage over de expeditie van Lewis en Clark. Norton en Brad Pitt zullen de uitvoerend producenten van de serie zijn.