En dan komt er toch onverwacht snel een einde aan "ons" EK. Maar niet getreurd, deze sportzomer is lang, de massaal aangeschafte oranjehorloges komen hopelijk snel weer van pas tijdens de Tour de France, Olympische Spelen en ga zo maar door. En anders is er altijd het WK over twee jaar weer...
Bent u ook één van de ruim 16 miljoen thuisblijvers tijdens het EK Voetbal 2008? En wilt u toch iets doen om het Nederlands elftal naar de finale te loodsen? Draag dan een Oranje horloge uit het land van de tegenstander! Horloge.info neemt het speelschema van de groepsfase met u door en doet u enkele suggesties:

Nederland ? Italië (9 juni 2008, 20:45 – uitslag: 3-0)

We gaan gelijk goed van start, de eerste wedstrijd tegen de huidige wereldkampioen! Maar als je Europees kampioen wilt worden moet je van iedereen kunnen winnen. Een zeer oranje horloge is de Black Avio Summer van Montres de Luxe uit Milaan. Of de ontwerpers van Montres de Luxe ons met dit horloge een plezier hebben willen doen? Als we winnen in ieder geval wel!
De verkoopprijs ligt in ieder geval binnen ieders bereik, ongeveer ? 225,-. Het horloge is 40 mm breed zonder (geschroefde) kroon en heeft een quartz ETA uurwerk. De kast is van aluminium.

U kunt dit horloge nu winnen!


Nederland ? Frankrijk (13 juni, 20:45 – uitslag: 4-1)

Welja, na de wereldkampioen de vice-wereldkampioen als tegenstander! Wie heeft die loting gedaan?
Het heeft enige moeite gekost om een Frans horloge met een Oranje thema te vinden, maar gelukkig is Lip weer helemaal terug en hebben ze een heruitgave van hun uit 1975 stammende Lip Diode horloge met oranje logo en oranje band (prijs rond de ? 190,-).
Waren dat niet de hoogtijdagen van het Nederlandse voetbal, zo tussen de twee WK-finales in? Op zich wel, alleen werden wij derde op het EK in 1976. Van de 4 deelnemers?


Nederland ? Roemenië (17 juni, 20:45- uitslag: 2-0)

Het land dat ons in de voorronde van de eerst plaats wist te houden door ons thuis op 0-0 te houden en uit met 1-0 van ons te winnen? Ook geen makkelijke tegenstander.
Nu een bestaand Roemeens horlogemerk… Tja, dat konden we helaas niet vinden (u wel, stuurt u ons dan een mailtje?).
Maar wel Camelia Potec! Een Roemeense zwemster die in 2004 een gouden medaille heeft gewonnen tijdens de Olympische spelen van Athene en als sponsor Omega heeft. Dus daar is dan toch die (wat vergezochte?) link?
De Omega Seamaster Planet Ocean (prijs rond de ? 2.850,-) is ook handig om te hebben als we in de finale tegen Zwitserland spelen?
Kwartfinale: Nederland ? Rusland (21 juni, 20:45 – uitslag: 1-3)

19-06-2008 (Ook) wij hadden toen we bovenstaande op 23 mei schreven niet gedacht dat we op dusdanig “makkelijke” manier door de groepsfase zouden fietsen. Het was fantastisch om naar te kijken maar vanaf nu staat elke wedstrijd op zichzelf, één foutje kan al fataal zijn en gezien het spel van onze volgende tegenstander, Rusland, moeten we op onze hoede zijn.
De expeditie die Guus Hiddink in 2006 opzette is op volle oorlogssterkte. Gelukkig zijn “onze jongens” nuchter gebleven onder het succes en hopen we het omgekeerde van onze russische vrienden. Aan Russische merken gelukkig geen gebrek en kleurloos zijn ze tegenwoordig ook allerminst. Wij hebben daarom gekozen om zaterdag de Vostok Europe Expedition 2006 te gaan dragen, een 42 mm breed stalen mechanisch horloge met een tweede tijdzone zodat de Ruskis ook weten hoe laat het is. Kost rond de ? 174,-.Informatie over de horloges in dit artikel kunt u inwinnen bij Davisimmo (Montres de Luxe), Trendywatch (Lip) en de Swatch Group Nederland: 040 -219 99 99 (Omega). Vostok Europe wordt o.a. verkocht bij Wereldhorloges.nl.