Bent u ook één van de ruim 16 miljoen thuisblijvers tijdens het EK Voetbal in Polen en Oekraïne, maar u wilt toch iets doen om het Nederlands elftal naar de finale te loodsen? Draag dan een Oranje horloge uit het land van de tegenstander! Horloge.info neemt het speelschema van Oranje van de groepsfase tot de finale met u door en doet u suggesties.

Dit artikel zou gedurende het toernooi worden aangevuld, zodra Nederland een volgende ronde had bereikt. Maar helaas, Oranje – en dus het artikel – komt niet verder dan de groepsfase…

Nederland ? Denemarken (zaterdag 9 juni 2012, 18.00 uur)
Denemarken is een tegenstander waar je alleen maar van kunt verliezen: iedreen verwacht immers dat we die pot wel even winnen. Nu is de redactie van Horloge.info daar ook van overtuigd en zullen de wedstrijd volgen met een echt stukje Deens design van Rosendahl om onze pols. Aan het 48 millimeter brede digitale horloge zit forse fel oranje rubberen band. Het is voorzien van allerlei functies maar met de chronograaf gaan we de verstreken speeltijd volgen en de scheidsrechter er op wijzen dat hij na de 3-0 wat ons betreft af mag fluiten. De ?Rosendahl Digital Chrono Orange? kost ? 199,-.

Hugo Boss Orange 1512751

Nederland ? Duitsland (woensdag 13 juni 2012, 20.45 uur)
De ?angstgegner? ? onze Oosterburen die we eigenlijk best wel aardig vinden, alleen niet als het om voetbal gaat. Duitsland heeft naast voetbal ook een rijke horlogegeschiedenis dus we konden kiezen. De keuze viel uiteindelijk op Hugo Boss omdat er haast geen ?Duitser?merk bestaat en ze ook nog eens een heel sub-merk naar onze Mannschaft hebben vernoemt: Boss Orange. Ziet u wel, zo slecht zijn ze niet. De Boss Orange die wij tijdens de wedstrijd dragen heeft niet echt een naam, maar een nummer: 1512751. Het analoog-digitale horloge heeft een oranje canvas band en oranje wijzers en ook hiermee kunnen de de scheids in de gaten houden met de chronograaf. De Boss Orange 1512751 kost ? 189,-.

Prometheus Baiji met oranje wijzerplaat

Portugal ? Nederland (zondag 17 juni 2012, 20.45 uur)
Portugal kent volgens ons maar twee horlogemerken en één daarvan heeft een wel erg oranje horloge: One Watch Company ? extra leuk, want als we straks het toernooi gewonnen hebben, straalt niet alleen onze kleur maar ook onze status van de pols af. Probleempje is dat het merk in Nederland niet wordt verkocht. Gelukkig heeft het andere merk uit Portugal ook aan ons gedacht: Prometheus met het mechanische duikhorloge Baiji, dat voorzien is van tritium buisjes die de weg naar de kwartfinales voor ons zullen verlichten. Het horloge is er in staal met oranje wijzerplaat en zwart met oranje wijzerplaat en is verkrijgbaar vanaf ? 338,- (Horlogedomein.nl)

Dit artikel zou gedurende het toernooi worden aangevuld, zodra Nederland een volgende ronde had bereikt. Maar helaas, Oranje – en dus het artikel – komt niet verder dan de groepsfase…