Om van te watertanden, het nieuwe Délices de Cartier dameshorloge. Met haar golvende vormen omringd met sprankelende diamanten ? het gaat hier echt over een horloge ? is dit een subliem juweel dat de tijd weergeeft. Tegenwoordig maakt Cartier sowieso bijna geen juwelen meer zonder horloges of vice versa; de horlogemakers en juweliers zijn zo nauw met elkaar verbonden geraakt, dat ze juwelen creëren die de tijd weergeven en ze horloges maken die er uit zien als juweel. De Délices de Cartier collectie is hier een schitterend voorbeeld van.

Letterlijk twisted, maar dan in de goede zin, kan dit dameshorloge omschreven worden, maar zodanig ontworpen dat het optisch een horloge in perspectief lijkt. De Délices de Cartier modellen kronkelen als het ware sierlijk rond de damespols. Délices de Cartier in 31 bij 36 mmHet zogenaamde ?kleine? horlogemodel, met kast van ongeveer 31 x 36 millimeter, is verkrijgbaar in 18 karaat gerodineerd wit goud of 18 karaat roze goud, respectievelijk met lichtgrijs of roze-beige gematteerd canvas horlogebandje. Beiden hebben een zilver gelakte wijzerplaat met Romeinse cijfers die moeiteloos de vorm van de kast volgen. Ronde diamanten omringen de lunet, die dankzij de ingenieuze vorm van de kast quasi doorvloeit in de horlogeband. Van deze roze versie is er een ietwat groter model met roze gouden schakelarmband.


De kast van het grotere zusje is zo?n 38 x 44 millimeter; het roze gouden model heeft dezelfde afwerking als de kleinere variant. De ovale ?ruimte? tussen de cijfers op de wijzerplaat van de witgouden Délice is bovendien bezet met diamanten, en dan mag het zelfs ?een beetje meer zijn?; een dubbele rij diamanten siert de lunet. Alle horlogebandjes zijn handig aan- en uit te doen dankzij de gouden klikgesp.


Délices de Cartier in 49 bij 50 mmLast but not least; een extra grote heerlijkheid van wel zo?n 49 x 50 millimeter in gerodineerd 18 karaat wit goud, wijzerplaat en lunet bezet met diamanten en lichtgrijs canvas horlogeband met Ardillon gesp (klikgesp met het uitzicht van een klassieke gesp) in 18k wit goud èn diamanten. Met 5.23 karaat rond de pols kan je spreken over een kers op de Délices de Cartier-taart.


Voor alle modellen geldt de superieure afwerking van saffierglas, 3 bar waterbestendigheid en een kwalitatief quartz uurwerk. De vijf delicieuze dameshorloges uit de Délices de Cartier collectie maken hun opwachting vanaf juni en kosten tussen de ? 7.950,- en ? 76.200,-. Kijk op www.cartier.com voor verkooppunten en meer informatie over het merk.


Tekst © Horloge.info door Mylène Koppyn
Foto?s © Cartier door Coco Amardeil en Studio Dieleman