Er zijn al heel wat horloges op de markt die verbinding maken met de mobiele telefoon en er is al veel gezegd en geschreven over de Pebble Watch, waarvan de ontwikkeling in no-time via crowdfunding was geregeld. De nieuwe Cookoo Watch is ook zo?n horloge, maar heeft als grote voordelen dat het kwalitatief zeer goed is en dat het er überhaupt is. En het werkt...

Het Cookoo horloge lijkt in de basis een gewoon quartz horloge dat via wijzers de tijd aan geeft. Maar daarnaast is er van alle mee mogelijk. Het communiceert met de smartphone (Apple iPhone 4S en 5 en vele Androids) en geeft zo real-time aan wat er op de telefoon gebeurt. Discreet via vibratie of minder discreet via een geluidje, laat het horloge via pictogrammen zien of er een telefoontje, een sms, mail of Facebookbericht binnen is gekomen. Daarnaast heeft het voor mensen die regelmatig hun telefoon kwijt zijn, of vergeten, twee andere bijzonder handige functies: de eerste zorgt ervoor dat de telefoon een koekoek geluid maakt, als men deze niet meer kan vinden en de tweede waarschuwt als de telefoon buiten het Bluetooth bereik (15 tot 20 meter) is gekomen en je deze dus ook niet meer vergeet mee te nemen. Dan is er nog de commandoknop waarmee je kunt inchecken bij Facebook, je locatie kunt pinnen (bijvoorbeeld bij parkeren) en het fototoestel van je telefoon op afstand kunt bedienen.

Omdat de instellingen van de Cookoo via een op de telefoon te downloaden App gaan, kan er in de toekomst nog veel meer mee gedaan worden, zonder dat er een nieuw horloge moet worden aangeschaft. Het Cookoo horloge is waterdicht en wordt verkocht in een vogelhuisje voor ? 129,-. Er is ook een Limited Edition van ? 250,- die alleen qua kleur afwijkt van de andere modellen.