Lang geleden (het was 1983) verraste Swatch de wereld met revolutionaire Zwitserse horloges. Deze nieuwe creaties waren kleurrijk, betaalbaar voor iedereen, nauwkeurig en gemaakt van plastic. Een Zwitsers horloge van plastic? Jazeker! Dat is hoe Swatch destijds begon, met een plastic horloge in vele kleuren. Dat is de DNA van Swatch.

De nieuwe Swatch Colour Codes Collection grijpt terug naar de roots van Swatch, naar de begintijd, met tien Colour Codes met een matte finish en tien glanzende horloges in felle zomerkleuren. Om het Swatch retro-gevoel compleet te maken, zijn alle horloges uit de nieuwe collectie uitgevoerd in het klassieke Original Gent-model, met de historisch correcte kastdiameter van 34 millimeter. Voor horlogeliefhebbers die opgroeiden in de jaren 80 van de vorige eeuw zijn deze horloges een verademing, voor jongere liefhebbers een hernieuwde kennismaking met het merk dat de Zwitserse horloge-industrie redde.


De advies verkoopprijs van de horloges is ook erg jaren 1980: ? 38,-. Zie voor meer informatie over Swatch de website www.swatch.com.