We kijken vandaag de dag nergens meer van op als het om horloges gaat. Toch is de Magellan 1521 het vermelden waard. Het horloge heeft de wereldbol (met daaromheen een gradenboog) als wijzerplaat. Dat wil zeggen: het noordelijk of zuidelijk halfrond. Het horloge (43 mm) is dus er in twee versies en verschillende luxe uitvoeringen.

Het uurwerk van de Magellan 1521 is gebaseerd op het automatische ETA 2893 kaliber. Doordat de wijzerplaat werkelijk bol is, met het centrum ? waar de wijzers aan het uurwerk verbonden zijn ? als hoogste punt, moest Magellan aanpassingen creëren om de basis van de wijzers omhoog te brengen. Alle vier de wijzers buigen omlaag, rondom de aardbol, wat alleen al het aanzicht van dit horloge bijzonder maakt. Dat geldt ook voor het gebolde, krasvrije en antireflectie horlogeglas, het duurste horlogeglas ooit geproduceerd. zijaanzicht van de Magellan 1521De GMT wijzer heeft een zonnetje aan de punt; deze wijzer kan ook worden gebruikt om positie van de zon ten opzicht van de aarde aan te geven.


Magellan Watch is gevestigd in het hart van de Zwitserse horloge-industrie en biedt een zeer hoor kwaliteitsniveau. Magellan heeft bovendien een uitstekende reputatie als het gaat om detaillering. In de Magellan 1521 is dat bijvoorbeeld goed te zien aan de manier waarop de kroon in de kast is verwerkt, de gebogen wijzers en de gedetailleerde, klassiek vormgegeven wereldkaart. Het uitzonderlijke assemblageproces en de verfijnde materialen zoals paarlemoer dragen bij aan de status van dit merk.


Ferdinand Magellaan (1479?1521)Magellan Watch is vernoemd naar Ferdinand Magellaan (1479?1521), de beroemde navigator en ontdekker, wiens expeditie van 1519 tot 1522 als eerste rondom de aarde reisde. Magellaan zelf maakte de reis niet af, omdat hij in 1521 tijdens de strijd op Mactan sneuvelde. Slechts één van de vijf schepen en 18 van de 237 mensen die op 20 september 1519 waren vertrokken, voltooide uiteindelijk de reis rond de wereld. Het schip Victoria kwam op 6 september 1522 onder leiding van Juan Sebastián Elcano in het Spaanse Sevilla aan.


Magellan Watch maakt maar drie genummerde stuks per dag. De prijs van een Magellan 1521 begint bij ongeveer ? 4.000,-. Zie voor meer informatie en verkooppunten de website www.magellan-watch.com.