Eén horloge, eindeloze mogelijkheden. Met de DS + heeft Certina een boeiend nieuw concept voor het horloge: een model waarvoor niet alleen een set banden beschikbaar is, maar ook een hele reeks kastvormen om het aan individuele voorkeuren aan te passen .

Je kunt je outfit combineren zoals je wilt, om zo recht te doen aan je specifieke stijl. Op horlogegebied is de wissel tussen een stalen band en die comfortabele NATO of chique lederen band mogelijk, maar wat als je meer zou willen?

Certina komt door middel van de DS+ met een geheel nieuw concept. Dankzij een driedelige constructie kan je het uiterlijk zonder gereedschap in een paar eenvoudige stappen veranderen. Zonder gereedschap, en gewoon aan de keukentafel of op je bureau.

Quick-Change

De horloge-industrie komt op veel verschillende manieren tegemoet aan de wens van de klant om zich te onderscheiden van de massa. Dit gebeurt het vaakst via de band: tegenwoordig krijg je bij een nieuw horloge dan ook vaak een extra band die zonder gereedschap kan worden verwisseld met behulp van verschillende ‘quick-change’-systemen.

Customized horloges zijn er, maar verder dan een online configurator voor een chronograafring of wijzerplaatkleur, kom je vaak niet. Ook zitten die modellen in een vaak veel hogere prijsklasse.

Met de DS+ biedt Certina een horloge waarin niet alleen de band, maar ook de vorm van de kast gevarieerd kan worden – sportief, maritiem, urban of met een vintage look. Wanneer je maar wilt.

Drie-eenheid

Die look bereik je door de driedelige constructie van de DS+: bestaande uit horlogekop, kast en band. Elk van deze drie elementen is een op zichzelf staande eenheid die naar wens met elkaar gecombineerd kan worden.

Elk van deze drie elementen is een op zichzelf staande eenheid die naar wens met elkaar gecombineerd kan worden. De ronde horlogekop, die verkrijgbaar is met drie wijzerplaatvarianten, wordt van onderaf in een van de zes beschikbare roestvrijstalen kasten gedrukt en met een aparte kroon stevig op de kast geschroefd. Een afdichtring van een speciaal biomateriaal zorgt voor een goede pasvorm.

Toegankelijk

De binnenkast (diameter 37,4 millimeter) is waterdicht tot 200 meter, wordt geleverd met een ontspiegeld saffierglas, geschroefde kroon en geschroefde achterdeksel, inclusief de eerder genoemde afdichtingsring. Vanbinnen tikt de betrouwbare Powermatic 80 met een antimagnetische Nivachron-veer en een behoorlijke gangreserve van 80 uur. De kits zijn geprijsd vanaf €1.030.

Certina kiest hiermee voor een lagere drempel om ‘meerdere’ mechanische horloges te bezitten. Het merk, onderdeel van de Swatch Group, spreekt hiermee horlogeliefhebbers aan met een meer bescheiden budget die toch verschillende soorten horloges wil dragen met een hoge mate aan individualiteit.