De nieuwe Certina DS Master chronograaf is een horloge met een krachtig horlogedesign. De ontwerpers van Certina ontwierpen de heavy duty chrono vanuit de ?extreme-sport? ideologie die al zo lang deel uitmaakt van de merkidentiteit. Niet alleen het uiterlijk is gericht op extremen; in het horloge zit een extreem precies door het COSC chronometer gecertificeerd quartz uurwerk, met een chronograaffunctie die op vernieuwende wijze af te lezen is.

De Certina DS Master geeft ons gelijk de gelegenheid een wijdverbreid misverstand uit de wereld te helpen: een chronograaf hoeft geen chronometer te zijn en omgekeerd al helemaal niet! De aanduiding chronometer mag een horloge alleen dragen als na tests (van het specifieke uurwerk!) is gebleken dat de afwijking van het uurwerk (in verschillende posities en omstandigheden) binnen chronometer normen blijft. Een chronograaf is een functie van ondermeer een horloge, waarmee verstreken tijden kunnen worden gemeten. Er zijn chronografen met uurwerken die ook chronometer gecertificeerd zijn. Zoals de Certina DS Master.


Certina DS Master in staal met PVD accentenAlles aan de Certina DS Master is duidelijk gericht op praktisch gebruik van functies en een hoge mate van bestendigheid tegen elementen die onlosmakelijk verbonden zijn met extreme sporten. De roestvrijstalen kast (met naar keuze zwarte PVD coating) heeft een gefixeerde lunet waarop aan de buitenzijde een structuur is aangebracht, terwijl de tachymeterindex fraai correspondeert met de onder het antireflectie saffier glas gelegen uren- en minutenindexen rondom de wijzerplaat. Aan de rechterzijde van de kast zijn de twee drukkers voor de chronograaf en een forse kroon met DS monogram verwerkt tussen kroonbeschermers in PVD zwart.


De zwarte wijzerplaat is sportief en functioneel, met via subwijzerplaten chronograaftellers voor 12 uren (op 10 uur) en 1/10e seconde (op 2 uur) en een (gewone) secondeteller (op 6 uur). Naast de reguliere wijzers voor uren en minuten zijn er ook twee centrale wijzers voor chronograafminuten en -seconden. Al met al en zeer uitgebreide chronograaf, met ook nog een datumvenster op 4 uur. De twee centrale chronowijzers corresponderen met de helder afleesbare, witte seconden- en minutenindexen rondom de wijzerplaat. Vanwege de verschillende onderliggende functies zijn de grote wijzers voor uren en minuten opengewerkt, zodat deze de afleesbaarheid van de registers niet belemmeren.


Certina DS Master in PVD zwart - klik aan voor een grotere afbeeldingDe DS Master is natuurlijk uitgevoerd met Certina’s beroemde DS Double Security protection system, dat samen met het krasvrije saffier glas waterdichtheid garandeert tot 100 meter. De horlogekast is licht gerond en volgt zo de pols voor meer comfort. Tegelijkertijd krijgt de trendy 45 millimeter diameter op die manier een modern en cool uiterlijk. De kast loopt over in een stoere rubberband met vouwgesp en veiligheidssluiting.


De Certina DS Master chronograaf wordt geleverd met COSC (chronometer) certificaat in een speciale verpakking. De uitvoering met stalen kast en zwarte accenten kost ? 875,-. Geheel in zwart komt de DS Master op ? 950,-. Zie voor meer informatie en verkooppunten www.certina.com.