In 1957, nadat het merk haar dominantie in de lucht had bewerkstelligd, richtte Breitling zicht op de diepte van de zee met de lancering van de Superocean, een professioneel duikhorloge dat ook haar aanhang vond onder amateur duikers en liefhebbers van duikhorloges.

Ruim 50 jaar later, onder de ?Héritage? vlag, neemt dit ontwerp nog steeds een speciale plaats in onder Breitling?s ?instruments for professionals?. Voor de viering van de 125ste verjaardag wordt daarom een serie gelimiteerde edities van deze klassieker uitgegeven. Zoals op het originele model, staat op de wijzerplaat van de Superocean Héritage Chronographe Édition Limitée het Breitling logo met de gestileerde letter B in 18 karaat goud. Een ander opvallend kenmerk van het model is de urenwijzer: dezelfde urenwijzer met lichtgevende driehoekige punt, welke ook vroeger al op grote diepte de tijd onmiskenbaar liet aflezen. De wijzerplaat van deze tot 1.000 stuks per kleurvariant (Volcano black, Stratus silver en Gun blue) gelimiteerde editie heeft twee subwijzerplaten. Bij 9 uur voor de normale seconden, bij 3 uur voor de 30 minutenteller van de chronograaf.


De Stratus Silver variant van de Superocean Héritage Chronographe Édition LimitéeHet unieke ontwerp van de Superocean Héritage Chronographe Édition Limitée wordt alleen geëvenaard door haar prestaties. De indrukwekkende stalen kast meet 46 mm en is waterdicht tot 200 meter (660 voet). Daarin huist het Breitling kaliber 23, een stevig precisie uurwerk dat, zoals alle Breitling uurwerken, COSC chronometer gecertificeerd is. Voor de band heeft men keuze uit de Ocean Classic band, gemaakt van geweven staal en een afspiegeling van de originele band, en de Ocean Racer rubberen band met resoluut sportieve stijl.


De Superocean Héritage Chronographe Édition Limitée met Ocean Racer band heeft een adviesprijs van ? 4.140,-, met de Ocean Classic band ? 4.290,-. De horloges zullen vanaf eind juli verkrijgbaar zijn.