Stevig, efficiënt en nauwkeurige: Breitling heeft een nieuw multifunctioneel polsinstrument gecreëerd dat zijn plaats zal weten te vinden in alle cockpits. Daarnaast onderscheidt het horloge zich ? zowel op de grond als in de lucht ? door het innovatieve ontwerp met de opvallende stervormige bezel.

Breitling heeft gedurende haar 125 jarige geschiedenis een aantal modellen gelanceerd, speciaal bestemd voor piloten, die sterrenkundige toepassingen hadden. Daaronder natuurlijk de beroemde Navitimer, die via een ronde rekenliniaal in staat is alle essentiële berekeningen met betrekking tot luchtvaartnavigatie uit te voeren. Een ander al bestaand, maar minder bekend model, is de Chronospace, een horloge dat gebaseerd is op het volledige potentieel van moderne elektronica.


klik aan voor een grotere afbeeldingHet nieuwe Chronospace horloge is ontworpen voor intensief professioneel gebruik en beschikt daarom over een indrukwekkende reeks functies: chronograaf met split tijden en een nauwkeurigheid tot 1/100ste van een seconde, alarm, terugtel functie, tweede tijdzone met onafhankelijk alarm, 24-uurs (militaire) aanduiding, UTC en eeuwigdurende kalender ? allemaal aangestuurd door het chronometer gecertificeerde Breitling SuperQuartz kaliber 78, dat tien keer nauwkeuriger is dan een gewoon quartz uurwerk.


De wijzerplaat wordt gekenmerkt door de grote wijzers, in combinatie met de lichtgevende urenindexen en grote cijfers 3 en 9. Om een optimale leesbaarheid bij dag en nacht te garanderen, zijn de LCD-schermen in de wijzerplaat uitgerust met een NVG compatibele achtergrondverlichting, waardoor deze zelfs met een nachtkijker af te lezen zijn. De dubbele achterdeksel van de 48 millimeter stalen behuizing is ontworpen om geluid te versterken tot 90 decibel.


Breitling Chronospace met Tungsten gray wijzerplaat en lederen bandOndanks alle elektronica heeft ook deze Chronospace een handmatige rekenliniaal, die door aan de stervormige bezel te draaien kan worden gebruikt. De Chronospace is verkrijgbaar aan verschillende polsbanden, zoals de stalen Milanaise-stijl Aero Classic, de rubberen Ocean Racer en verschillende lederen banden. Qua wijzerplaten is er keuze uit de bekende Breitling kleuren Volcano black, Mariner blue, Tungsten gray en Stratus silver.


De Breitling Chronospace kost, afhankelijk van de gekozen band, tussen de ? 3.450,- en ? 3.930,-. Zie voor verkoopadressen www.mkosterenzonen.nl of www.breilting.com. Voor meer informatie en nieuws over Breitling zie Horloge.info/Breitling.