Botta Design, het merk van ontwerper Klaus Botta, was in 1985 het eerste horlogemerk dat een polshorloge met één wijzer op de markt bracht. Het idee was simpel: door een verlengde urenwijzer en geen minutenwijzer (en al helemaal geen secondewijzer) te gebruiken, ontstond een zeer rustgevende manier van tijdweergave.

Sinds 1985 is de wereld steeds kleiner geworden en grenzen lijken te vervagen. Één grens blijft echter overeind: de tijd. Met de nieuw door Botta ontwikkelde DUO 24, lijkt ook die grens geslecht, want met het dubbele éénwijzer horloge kan zowel de eigen tijd, als die van een ander, waar ook ter wereld worden bijgehouden. De ?thuistijd? wordt weergegeven door de bovenste wijzer, die 12 uur per omwenteling nodig heeft. De onderliggende wijzer geeft een tweede tijdzone aan, in een tijdsspanne van 24 uur.

De indexering van het horloge wordt door beide wijzers gebruikt, waarbij de streepjes voor de thuistijd per 5 minuten gelden en voor de tweede tijdszone (GMT) wijzer per 10 minuten. De Botta Design DUO 24 meet 40 millimeter in diameter en is er met een stalen of PVD zwart stalen kast, aan een lederen, rubberen of stalen band. Het horloge, met intern een nauwkeurig Zwitsers quartz uurwerk, is vanaf ? 348,- verkrijgbaar.

Botta Design DUO 24

Kijk op Botta-Design.de voor meer informatie over het Duitse horlogemerk.