Uitgevonden door Bernhard Lederer (blu = Bernhard Lederer Universe) en helemaal gemaakt en gebouwd in de werkplaats van blu, is de innovatieve planetaire tourbillon al verworden tot het vlaggenschip van de blu collectie.

De blu Majesty Tourbillon MT3 draait om drie afzonderlijke assen. Twee van de drie assen zijn op ingenieuze wijze lineair gearrangeerd, zodat het hele systeem op dezelfde plaats blijft. Gemonteerd met drie normale omwentelingssnelheden, is de blu MT3 een unieke tourbillon die de tijd aangeeft: uren minuten en seconden. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de vliegende 12-uurs tourbillon waarin een één-uurs tourbillon zit (vormgegeven als een minutenwijzer) samen met de concentrisch geïntegreerde halfvliegende één-minuten tourbillon.
Het lijkt of het mechanisme drijft in de transparante ronde kast, welke is omlijst met 12 pilaren die functie van de uren index hebben. Hoewel alles in het horloge zichtbaar is lijkt het of de opwind-as, die de kroon met het uurwerk verbind, is verdwenen.

Om een logische en organische rotatiesnelheid te bewerkstelligen waarvan de beweging door het menselijke oog waarneembaar is, tikt het echappement van de semi-vliegende tourbillon met een snelheid van 14.400 vibraties per uur. De vrij grote balans (12,7 mm in diameter) schommelt behoorlijk veel langzamer dan in de meeste hedendaagse uurwerken, waardoor het bij elk keerpunt een blik gunt op het prachtige mechanische kunstwerkje. ?Alleen bedienden hebben haast, ? zegt Bernhard Lederer, ?een koning neemt de tijd?. De extra energie die nodig is om een dergelijk complex uurwerk met extreme precisie in beweging te houden, wordt door een dubbele veerton geleverd die onder de basis platine zit.

De MT3 is gelimiteerd tot 50 stuks in goud en tot 20 stuks in platina, unieke versies kunnen op verzoek worden gemaakt. Het horloge is vanaf 280.000 Zwitserse frank (rond de 175.000 euro) verkrijgbaar.