Volgens sommigen is het de ultieme duiker: de Blancpain Fifty Fathoms. Ultiem of niet, een klassieker is het zeker. Van origine in de jaren 1950 ontwikkeld voor Franse elitemariniers bleef ?Fifty? lange tijd een mannending. Daar heeft Blancpain nu verandering in gebracht met twee Fifty Fathoms voor dames.

De versies zijn in alle opzichten een Fifty Fathoms en net zoals de grote broer uitgerust met Blancpain Calibre 1315, het automatische uurwerk met een gangreserve van vijf dagen. De kast is ook niet kleiner, zoals vaak het geval is bij damesversies van een herenhorloge, en ook de waterdichtheid is er niet minder om: tot 300 meter. Ook andere kenmerken zijn onveranderd, zoals de wijzerplaat met grote wijzers en forse uurmarkeringen voor optimale leesbaarheid.


Wat is er dan anders? De kleurenstellingen zijn anders: lichtroze en lichtblauw. Ook zijn er subtiele aanpassingen, zoals een paarlemoeren wijzerplaat en pastelkleurige luminescentie op wijzers en markeringen. De canvas band in de kleur van het horloge, maakt het af. Het betreft hier dus geen damesversie van een herenhorloge, maar een herenhorloge voor dames.