Het ?shockerende?horlogemerk Artya van kunstenaar Yvan Arpa, heeft een oplossing bedacht wat er met de eurobiljetten gedaan kan worden, mocht de Euro verdwijnen: voor het nieuwe model ?Bye Bye Euro? heeft Arpa een wijzerplaat gemaakt, waarin eurobiljetten zitten verwerkt die door de shredder zijn gehaald.

Yvan Arpa staat bekend om zijn wat vreemde creaties. Eerder presenteerde hij al horloges met dode spinnen, gefossiliseerde dinosaurus uitwerpselen en de beeltenissen van de leden van de rockband Kiss (met geschminkte gezichten) op de wijzerplaat. De kasten van zijn horloges worden in veel gevallen ook nog blootgesteld aan allerlei vormen van mishandeling, waarbij het ontladen van een elektrische spanning van 1.000.000 volt het meest extreme is. Arpa?s nieuwste creatie loopt voor op het einde van de Euro, en hij nodigt Sarkozy, Berlusconi, Papandreou en Merkel dan ook van harte uit een exemplaar aan te schaffen: ?zodat ze een herinnering aan hun droom hebben?.


Artya Bye Bye Euro


De ?Bye Bye Euro? kan worden afgerekend in Zwitserse franken: CHF 5.900,-. Het 47 millimeter brede horloge bevat een automatisch Zwitsers uurwerk met saffier glas boven de Euro-snippers. Kijk op Artya.com voor meer informatie over het merk en de horloges.