Zeven jaar na de oprichting in 2002 ? een periode waarin het merk snel uitgroeide tot een serieuze speler op horlogegebied ? is Aquanautic begonnen met de ontwikkeling van de tweede generatie horloges. Aquanautic noemt het toepasselijk de ?Tweede Golf?. In 2010 (tijdens Baselworld) presenteerde het merk de eerste gevolgen voor de collectie.

De afgelopen 3 jaar was Aquanautic zich wat mannenhorloges betreft al meer gaan focussen op de technische doorontwikkeling. De extreem sportieve herenhorloges met krachtig ontwerp zijn sindsdien allen voorzien van Zwitserse mechanische uurwerken van leveranciers als ETA en Valjoux. Met de presentatie van de Xtreme collectie voor 2010 laat Aquanautic zien ook aan de (toch al goed verzorgde) buitenkant extra aandacht te hebben besteed.


Aquanautic King 3H Xtreme - klik aan voor een vergrotingZo zijn de banden van de Xtreme collectie een nieuwe samensmelting van rubber en leer. De banden bestaan uit een rubberen binnenkant en een lederen bovenkant die of dezelfde of een andere kleur hebben ? in een combinatie die perfect past bij de het gekozen horloge. Het ontwerp van de duikring is ook opnieuw vormgegeven: modern en met een sportievere look, in zwart met rode indexering, zwart met zilverkleurige indexering en in geheel gepolijst staal. De bevestiging van de eenzijdig draaibare duikring is gedaan met schroeven waarvan de kop de golven van het Aquanautic logo heeft.


De uurwerken (kalibers ETA 2834-2 en Valjoux 7750) zijn voorzien van een nieuw opwindgewicht: de Turbine Rotor, die een extra nautisch element aan de horloges verleent. De rotor is te bewonderen door de (per model anders vormgeven) open kastbodem. Doordat de wijzerplaten met een laser op bijzonder fraaie manier zijn opengewerkt, zijn de dag- en datumaanduiding van de uurwerken op anders dan gebruikelijke plaatsen af te lezen. Door het kleurgebruik van de datum- en dagschijf kunnen deze door de perforaties in de plaat worden gevolgd, ook als het niet ?hun dag? is.


bodem van de Aquanautic King 3H Xtreme


De Aquanautic King 3H Xtreme heeft een 47 millimeter brede kast, gemaakt van staal en titanium met zwarte PVD coating, en is waterdicht tot 300 meter. De wijzers en indexen zijn voorzien van lichtgevende pasta voor optimale afleesbaarheid. De secondewijzer van dit model is in de vorm van een schroef, die daardoor alleen een esthetische functie heeft. Er is een speciale uitvoering beschikbaar, de Royal King 3H, met een rosé gouden masker en een PVD zwart titanium en rosé gouden schakelband.


Aquanautic King Chrono Xtreme - klik aan voor een vergrotingOok de Aquanautic King Chrono Xtreme heeft een kast met een diameter van 47 millimeter die gemaakt is van staal en titanium met zwarte PVD coating. De kroon en drukkers hebben een voor Aquanautic unieke beveiliging tegen per ongeluk verzetten of indrukken. De King Chrono Xtreme is tot 500 meter waterdicht, onder meer dankzij de geschroefde drukkers van de chronograaf. Ook dit model heeft lichtgevend materiaal in de cijfers en wijzers voor optimale afleesbaarheid. Er is ook een versie met een 18 karaat rosé gouden kast.


De Aquanautic King 3H Xtreme is verkrijgbaar vanaf ? 3.000,-, de Aquanautic King Chrono Xtreme vanaf ? 5.000,-. Beide modellen in goud kosten rond de ? 15.000,-. Voor meer informatie over het merk en verkooppunten zie www.aquanautic.nl.


bodem van de Aquanautic King Chrono Xtreme