Als officieel horloge van de America’s Cup vult Omega de collectie aan met de nieuwe Seamaster Regatta, die een analoog en digitaal display combineert met een aantal indrukwekkende functies. 

De Seamaster Regatta combineert het beste van twee werelden: analoge looks en digitale precisie. Het horloge, dat wordt uitgebracht ter gelegenheid van de America’s Cup (22 september – 20 oktober 2024), de oudste sporttrofee ter wereld, is niet alleen een waardige Seamaster, maar een volwaardig multifunctioneel hulpmiddel voor zeilers. En duidelijke afstammeling van de X-33, het huidige ruimtehorloge, goedgekeurd door NASA.

De Seamaster Regatta daarentegen is gemaakt voor zeilers over de hele wereld en zit boordevol handige hulpmiddelen. Waaronder een maanfase-indicator, een chronograaf, een zeillogboek, een temperatuurmeter, een accelerometer, drie alarmen en natuurlijk een regatta-racefunctie.

Naast de digitale en analoge metingen kan de Regatta je als zeiler voorzien van audiosignalen. Met een kast van Grade 5 titanium en een diameter van 46,75 mm is het horloge extreem robuust en tegelijkertijd licht genoeg om alle uitdagingen op zee te weerstaan. Het digitale display is leesbaar onder alle lichtomstandigheden, terwijl de analoge tijdsweergave dankzij de lichtgevende markeringen ook in het donker goed leesbaar blijft.

Naast de gebruikelijke tijdwaarneming en de zeilhulpmiddelen hierboven krijg je ook een prettige digitale maanfaseweergave op ‘drie uur’. Maar het meest interessant is natuurlijk de regatta-functie, die een nauwkeurige timing voor het begin van de regatta mogelijk maakt. Altijd een complexe procedure voor elke zeilrace. Een gloednieuw quartz uurwerk dat voor de gelegenheid is ontwikkeld, het Omega Calibre 5701, zorgt voor de hoogst mogelijke nauwkeurigheid en een opmerkelijke batterijduur van maximaal 31 maanden.

Omega heeft naast de functies ook aan een praktische bediening gedacht, dat spreekt voor zich. Daarom is de Seamaster Regatta uitgerust met vier rubberen pushers, waaronder een rode voor de regatta-functie en drie blauwe voor de overige functies. Bovendien zorgt de behuizing in een golfpatroon, gebaseerd op het Helmholtz-resonatorprincipe, voor een verhoogd alarmvolume, zodat je belangrijke signalen niet mist.

De nieuwe Omega Seamaster Regatta krijg je met een blauwe rubberen band (inclusief snelwisselsysteem) en wordt deel van de vaste collectie voor een prijs van €8.200.