Dat het Nederlandse horlogemerk TW Steel in 7 jaar tijd wereldwijd enorm groot is gegroeid, zal niemand zijn ontgaan. De laatste jaren presenteert het ook om de havenklap wereldberoemde merkambassadeurs, zoals in 2011 David Coulthard ? die goed past bij de Formule 1 sponsoring van het Lotus F1 team door TW Steel. De 9e plek in de Horloge.info toplijst is de derde opeenvolgende notering. Het artikel ?Spectaculaire TW Steel CEO Tech David Coulthard Special? werd op 3 juni 2011 gepubliceerd:

Eind maart tijdens Baselworld (editie 2011 ? red.) ? de grootste horlogebeurs ter wereld waar vrijwel alle merken hun nieuws presenteren ? werd onder journalisten veel gesproken over de David Coulthard special van TW Steel. Geheimhouding werd echter gevraagd, dus het heeft even geduurd voordat het horloge gepresenteerd mocht worden, maar nu is het zo ver! Het nieuwe horloge, uit de eveneens nieuwe CEO Tech collectie, is in samenwerking met ?DC? gemaakt en zal naar verwachting inslaan als een bom!


De CEO Tech David Coulthard special is grotendeels grijs en toont in alle details de passie voor perfectie van de Schotse 13-voudige Grand Prix winnaar: de kast is van gezandstraald staal, de bezel op het horloge in PVD donkergrijs en van gezandstraald titanium, dat aan de zijkant juist weer glad gepolijst is en met stalen schroeven in de kast bevestigd zit. De ook voornamelijk uit grijstinten opgebouwde wijzerplaat, heeft rode accenten en de van TW Steel bekende prachtig opgelegde stalen urencijfers. Voor het bedienen van de chronograaffunctie, die wordt aangestuurd door het OS25 kaliber quartz uurwerk van Miyota, bevinden zich aan weerskanten van de geschroefde kroon gepolijste drukkers. Als finishing touch heeft het horloge een grijze band van fraai generfd Italiaans leer.


David COulthard is zelf ook zichtbaar blij met zijn nieuwe horloge


De David Coulthard special is het eerste horloge uit TW Steel?s geheel nieuwe CEO Tech Collectie, die bedoeld is als nieuwe elite laag bovenop de TW Steel CEO familie. Er zijn twee afmetingen: de CE 4001 in 44 millimeter en de CE 4002 in 48 millimeter breedte. Beide hebben saffier glas en zijn waterdicht tot 100 meter. De TW Steel CE 4001 kost ? 639,- en de TW Steel CE 4002 ?679,-. De horloges zijn per direct verkrijgbaar.


De TW Steel CE 4002


Zie voor meer nieuws en informatie over TW Steel Horloge.info/TW Steel of kijk op TWSteel.com.