Als je een nieuwsbericht publiceert over een beroemde Belgische zanger en een bekende Nederlandse autocoureur, die beide aan een wereldberoemd sportevenement deelnemen, gesteund door het bekendste Nederlandse horlogemerk, krijg je automatisch een veel gelezen bericht. Nu hebben nieuwsberichten over TW Steel horloges nooit te klagen over gebrek aan aandacht, het merk is nu eenmaal een van de populairste horlogemerken op dit moment. Het nieuwsbericht over de Limiteds voor Tim Coronel en Koen Wauters werd afgelopen jaar het op drie na het meest gelezen op Horloge.info. We publiceerde het op 5 januari 2011 (gedurende de rally) onder de titel ?Tim Coronel & Koen Wauters TW Steel Dakar 2011 Limiteds?:

TW Steel is dit jaar alweer voor het vijfde jaar aan de Dakar Rally verbonden, als sponsor van prominente deelnemers. Drie grote namen reden zondag letterlijk met TW Steel weg: Tim Coronel, Koen Wauters en Hans Bekx. De laatste is helaas afgevallen, maar Coronel en Wauters zitten nog volop in de race!

Voor de gelegenheid heeft Nederlands grootste horlogemerk natuurlijk gelimiteerde horloges uitgegeven. Zowel de Limited van Tim Coronel als Koen Wauters (ook bekend als zanger van de band Clouseau) is gebaseerd op een TW Steel Canteen Style horloge – uit de collectie die samen met de autosport het DNA van TW Steel vormt. Door gebruik te maken van een nieuw procedé zandstralen, is de stalen kast van de Dakar Limiteds extra avontuurlijk. Ook de nagels en de sluiting van de robuust lederen band hebben deze behandeling gekregen en trekken zo het thema door. Het geharde mineraal glas laat de tijd duidelijk af lezen via de oranje accenten op de donkere wijzerplaat. De link met de rally is compleet door de ingebouwde precisie chronograaf in combinatie met een tachymeterschaal, waardoor snelheid gemeten kan worden. De TW Steel Dakar Limited Editions zijn leverbaar in 45 & 50 millimeter.


De TW 877 (45 mm) en TW 878 (50 mm) zijn de referenties van de tot 350 stuks gelimiteerde Coronel Dakar Limiteds, die ? 349,- kosten. In België zullen de 250 stuks van de TW 879 (45 mm) en de TW 880 (50 mm) met de signatuur van Koen Wauters op de kastbodem vast snel uitverkocht raken ? ook deze horloges kosten ? 349,-. De horloges zijn vanaf maandag 10 januari bij officiële TW Steel dealers verkrijgbaar.


Kijk voor meer nieuw en informatie over TW Steel horloges op Horloge.info/TW Steel of www.twsteel.com.