TAG Heuer staat op plaats drie van de top 15 meest gelezen artikelen op Horloge.info van de afgelopen 12 maanden, met de vernieuwde horloges uit de LINK collectie. Het later gepubliceerde artikel over de eveneens vernieuwde Formula 1 collectie zou ook de top 10 hebben gehaald, ware het niet dat we per merk maar 1 (het hoogst scorende) artikel vermelden. Dit bewijst dat TAG Heuer een grote schare supporters kent, die waarschijnlijk meer zitten te wachten op een nieuwe uitvoering van een vertrouwd model, dan een nodeloos doorontwikkelde complicatie. Het artikel verscheen op 30 november 2011 onder de titel ?Nieuwe TAG Heuer Link collectie?:

TAG Heuer lanceerde de Link collectie 24 jaar geleden, in eerste instantie onder de naam S/el (Sport & Elegance), als unieke symbiose tussen sportieve maar toch elegante horloges. De serie kende vanwege de esthetiek en ergonomie van het ontwerp en het buitengewone draagcomfort van de band meteen een grote groep fans, waaronder merkambassadeur en Formule 1 coureur Ayrton Senna. TAG Heuer presenteert nu een nieuwe serie geheel nieuw vormgegeven Link horloges, die de kenmerkende eigenschappen van het origineel in ere houden, maar het model een nieuw, moderner uiterlijk geven.

De nieuwe collectie Link horloges is niet een eerste transformatie van het model ? in de afgelopen kwart eeuw is het horloge wel vaker onder handen genomen ? maar de herinterpretatie van dit jaar is wel de meest radicale tot nu toe. De horloges hebben een meer stedelijk karakter, met scherpere lijnen die de modellen een dynamische, moderne look geven, zonder dat dit de karakteristieke eigenschappen van de Link aantast. De nieuwe eigenschappen van de Link zijn echter wel overal zichtbaar. Zo is de kast nu op verschillende vlakken gepolijst, om een mooi contrast te vormen met het geborstelde staal, en hebben de verschillende schalen op de gepolijste bezels nu een zwart gelakte gravure voor goede afleesbaarheid. De wijzerplaten zijn er in twee kleurvarianten: zwart en zilver. De lijnen op elke wijzerplaat lopen door in de verticale geometrie van de band, die is gemaakt uit de voor de Link emblematische S-vormige schakels.


TAG Heuer Link Calibre 5 Day Date


De nieuwe Link collectie kent vier horloges, die allemaal tot 100 meter waterdicht zijn, gebold en ontspiegeld saffier glas hebben en vernoemt zijn naar de uurwerken die erin gebruikt zijn: TAG Heuer Link Calibre 5 is een automatisch drie-wijzer horloge (centrale uren-, minuten- en secondewijzer) met dag en datumaanduiding via een groot venster op 6 uur. Het stalen horloge meet 42 millimeter. TAG Heuer Link Calibre 6 meet 40 millimeter en geeft de tijd aan via de centrale uren en minutenwijzer en de kleine seconde op 6 uur. Het automatische horloge geeft eveneens op 6 uur de datum weer. TAG Heuer Link Calibre 16 is een automatische chronograaf met datumaanduiding op 3 uur in een kast van 43 millimeter.


TAG Heuer Link Calibre 6


De TAG Heuer Link Calibre S is buitenbeentje door het gebruik en de functies van het elektromechanisch uurwerk, dat het 43 millimeter brede horloge bijzondere eigenschappen heeft: de centrale uren-, minuten- en secondewijzer worden in de ?tijd modus? gebruikt om de tijd aan te duiden, maar in de ?chronograaf modus? dienen ze om verstreken tijd te volgen. Ook de retrograde subwijzerplaten hebben in de verschillende standen verschillende functies: bij tijd is het een datumaanduiding, bij chronograaf geven ze de 10e secondes weer.


TAG Heuer Link Calibre S


De TAG Heuer Link collectie is vanaf nu in de Benelux verkrijgbaar. De Link Calibre 5 Day-Date kost ? 2.250,-, de Link Calibre 6 ? 2.150,-, de Link Calibre S ? 2.500,- en de Link Calibre 16 ? 2.950,-. Kijk voor meer nieuws en informatie over TAG Heuer op Horloge.info/TAG-Heuer of kijk op TAGHeuer.com.