Toen vorig jaar bekend werd dat Seiko de officiele tijdmeetpartner van FC Barcelona ging worden, was het alleen nog wachten op het eerste FC Barcelona horloge. En de komst ervan in de vorm van de Seiko Sportura SNAE75P1 stelde niet teleur! Het gelimiteerde horloge was in no time uitverkocht en ons artikel over de lancering van deze Sportura (en de rest van de nieuwe Seiko Sportura collectie) op 10 novemeber 2011 is het meest gelezen artikel op Horloge.info, gepubliceerd in de periode 1 mei 2011 tot en met 30 april 2012. Een hartelijke felicitatie aan Seiko: volgens Horloge.info kampioen van het seizoen 2011/2012!

Seiko Sportura collectie met FC Barcelona chronograaf


De Sportura collectie van Seiko staat al ruim 10 jaar synoniem met succes in sport. De nieuwe Sportura alarm-chronografen zetten die traditie voort en weerspiegelen de bijna 50 jaar ervaring die Seiko op gebied van sport-tijdmeting heeft. Als bijzondere highlight tussen de nieuwe modellen is er de langverwachte SNAE75P1, die de aangekondigde samenwerking met voetbalclub FC Barcelona nu definitief vorm geeft.


Sportura horloges zijn echte sporthorloges, waarbij ? zoals iedere sporter zal beamen ?de details het verschil maken tussen goed en buitengewoon. Dat geldt niet alleen voor de constructie, maar ook voor het design. De drie nieuwe Seiko Sportura alarm-chronografen zijn al het resultaat van jarenlange ervaring met sporthorloges, maar bezitten toch weer kleine nieuwigheden, zoals de afwijking in kleur van de Arabische cijfers 2, 4, 8 en 10 (zilver) en 1, 5, 7 en 11 (wit, bij de SNAE75P1 en SNAE63P1), waardoor de tijd weer net iets makkelijker af te lezen is. Ook de drukkers van de chronograaf functie ? gebaseerd op de grote stopwatches van Seiko die in 1964 gebruikt werden om de tijden tijdens de Olympische Spelen te meten ? die door de vorm het ideale profiel voor de bediening hebben.


Seiko Sportura SNAE69P1


De Sportura SNAE75P1, SNAE63P1 en SNAE69P1 hebben via het Seiko kaliber 7T62 een alarmfunctie, die in te stellen is via de subwijzerplaat op 6 uur, en gelijk te gebruiken is als tweede tijdzone aanduiding. De 42 millimeter brede stalen kasten zijn voorzien van een extra harde en krasvaste titanium-karbiet laag en hebben ontspiegeld saffier glas om de wijzerplaat vrij van weerspiegeling af te kunnen lezen. De SNAE63P1 en SNAE69P1 komen aan een stalen band en kosten ? 495,-.


Seiko Sportura SNAE75P1 - FC Barcelona


De Seiko Sportura SNAE75P1 toont de speciale band met de huidige kampioen van Spanje, en winnaar van de Champions League FC Barcelona, door het logo op de wijzerplaat en kastbodem en door de kleur van de subwijzerplaten. De sportieve chronograaf komt in een speciale FCB doos met handtekeningenkaart en zit aan een lederen band. Het horloge kost ? 495,-.


Zie voor meer nieuws en informatie over Seiko Horloge.info/Seiko en Seiko.nl.


Noot redactie: inmiddels is de Seiko Sportura ‘FC Barcelona Special Edition’ voor seizoen 2012-2013 gelanceerd. Lees daarover op Horloge.info.