Sinds mensenheugenis is de kracht van de liefde inspiratiebron voor verhalen en liederen, waarin deze bezongen wordt als onverwoestbaar en tijdloos. De dag van de heilige Valentijn is verworden tot hét moment om een geliefde de meest oprechte der gevoelens te verklaren met een attentie. Kitsch voor de één, veelbetekenend voor de ander, hoe dan ook, op die dag vliegen de cupido?s rond de oren en is er geen ontkomen aan. Voor de romantici die hun eeuwig durende gevoelens er graag vingerdik bovenop leggen, bestaat er geen beter geschenk te geven dan een instrument dat al even tijdloos is als de liefde; het horloge. De horlogefabrikanten hebben dit goed begrepen en verrassen ons met hun nieuwe en passionele ontwerpen.

OMEGA bijt de spits af met twee horlogemodellen; één voor hem en één voor haar. Voor haar stelt Omega de “De Ville Co-Axial Chronograph” voor; een horloge dat onovertroffen elegant en sportief omschreven kan worden. De Omega co-axiale technologie gaat hand in hand met het uitzonderlijk design. De bezel van dit 35 millimeter brede model met chronografische functie, is bezet met 42 diamanten. Als hij een geschenk zoekt voor haar, een dame met hedendaags druk leven maar die zich er moeiteloos stijlvol doorloodst, dan is dit horloge de top of the bill. Een symbool van zijn liefde voor haar, dat ze dagelijks en in elke omstandigheid kan dragen. Voor meer informatie over Omega en verkooppunten, zie www.omegawatches.com.


klik aan voor een grote foto van Blancpains Saint Valentin 2010BLANCPAIN creëert voor de eerste keer in zijn geschiedenis met de ?Saint Valentin 2010? een juweelhorloge met specifieke vormgeving. Opgemaakt in gelimiteerde editie van slechts 14 stuks, is deze bijzondere creatie een ode aan het unieke van de liefde en de vrouwelijkheid. Op de wit/roze hartvormige parelmoeren wijzerplaat verschijnt een hartvormige diamant ter hoogte van de 12. De opmerkelijke kast, bezet met meer dan 500 diamanten en roze saffieren, huist ?s werelds kleinste mechanische uurwerk. Blancpain herintroduceert het beroemende ?Lady Bird? kaliber 615, dat langs de onderzijde van de kast te bewonderen is. Voor meer informatie over Blancpain en verkooppunten, zie www.blancpain.ch.


klik aan voor een grotere liefdesverklaring van LonginesLONGINES zet voor deze speciale dag hun nieuwe PrimaLuna collectie op de voorgrond, die al even veelzijdig is als het hemellichaam waar de modellen op geïnspireerd zijn. Met kasten in staal, rosé of geel goud of de zachte combinatie van rosé goud en staal, kunnen deze horloges haast onmogelijk niemand bekoren. Dit horloge is een waar juweeltje; de zachte rondingen van de kast worden eventueel benadrukt door een spel van Top Wesselton diamanten. Wijzerplaten in wit, verzilverd of parelmoer en respectievelijk Arabische of Romeinse cijfers die de uren markeren, maken het hemelse plaatje af. De wit parelmoeren wijzerplaten van de meest gesofisticeerde modellen zijn als het ware bedruppeld met diamanten. Voor meer informatie over Longines en verkooppunten, zie www.longines.com.


klik aan voor een foto van de Swatch ValentijnssetSWATCH houdt het voor de gelegenheid graag nog even bij echte kitsch, weliswaar geoorloofde. De beroemde kunststof horloges, wie heeft ze nog niet gehad? Met dit setje kan de boodschap gewoon niet duidelijker zijn?een dagboekje erbij (met romantische boodschap op de eerste bladzijde?) om het ijs te breken, om vervolgens het eigenlijke cadeau te overhandigen. Het mag er al wel eens vingerdik bovenop liggen; daarvoor is het immers Sint Valentijn. Voor meer informatie over Swatch en verkooppunten, zie www.swatch.com.


HUBLOT sluit af met een klapper. ?Big Bang in Red?, zoals het huis hun creatie omschrijft, weet de term ?fusion? in alle glorie te verwerken in dit klik aan voor een grote Big Bang in Red!ontwerp dat de expressie van ware liefde uitstraalt. De elegante Big Bang is gevat in de kleur van liefde en passie. De witte keramische kast vat een rode wijzerplaat, omrand door een met 126 diamanten bezette lunet. De rode horlogeband is een combinatie van rubber en alligatorleer. Hublot stelt; een geschenk zegt meer dan een gedicht, een juweelhorloge omschrijft de liefde beter dan elk woord. Voor meer informatie over Hublot en verkooppunten, zie www.hublot.ch.


We mogen dan vast besluiten; een juweel is altijd een romantisch en geslaagd geschenk, maar een juweel dat tevens een instrument is om de tijdloosheid van liefde uit te drukken, is de kers op de taart.


Tekst door Mylène Koppyn voor © Horloge.info