Het Zwitserse horlogemerk Tudor ? een dochteronderneming van horlogegigant Rolex ? maakt al sinds 1954 duikhorloges. Door de look ? die veel weg heeft van modellen van het moederbedrijf, waar Tudor in het verleden vrijwel alle onderdelen van betrok ? en de relatieve betaalbaarheid, hebben de vintage Tudor modellen hernieuwd grote interesse van verzamelaars van horloges. Tudor speelt hier goed op in, met de begin deze maand op Baselworld gelanceerde Tudor Black Bay Heritage.

De Tudor Black Bay Heritage is een zeer geslaagde toevoeging aan de in 2010 gelanceerde Heritage collectie (lees op Horloge.info: Tudor Heritage Chrono in 2010 en Tudor Heritage Advisor in 2011), waarin het merk iconische modellen uit het verleden nieuw leven in blaast. Dat het merk herkend én erkend de inspiratie voor het model van dit jaar op de diverse horlogefora te hebben gevonden, geeft aan dat Tudor zeer bij de tijd is. Het al drie jaar leveren van de Heritage modellen aan een NATO horlogeband, maakt van Tudor ook nog eens een trendsetter.


Tudor Black Bay Heritage


De Tudor Black Bay Heritage is een zeer goed gevonden mix van de oudere duikhorloges die Tudor tussen 1954 en 1980 produceerde. Diverse details die voor korte of langere tijd in de oude modellen werden gebruikt komen terug, zoals de bordeaux rode bezelinlay, de ?snowflake? wijzers, de licht gebolde wijzerplaat en het gebolde glas (vroeger plexi, nu saffier glas), het oude logo en de kastvorm met opvallende slanke en lange bandaanzetten.


zijaanzicht Tudor Black Bay Heritage


De nieuwe Tudor Black Bay Heritage heeft wel een modernere maat: de tot 200 meter waterdichte stalen kast meet 41 millimeter. Ook nieuw is de bordeaux rode ring rond de van een Tudor roos voorziene kroon en (hoewel om het horloge een vintage look te geven bedoeld) roségouden kleur van de wijzers, indexen en logo.


klik aan voor een grote afbeelding van de Tudor Black Bay Heritage


Het horloge heeft een automatisch uurwerk en komt aan een stalen band met extra NATO band (winkelverkoopprijs ± ? 2.700,-) of aan een vintage-lederen band met eveneens een extra NATO band (prijs ± ? 2.450,-). Kijk op TudorWatch.com voor verkooppunten en meer nieuws en informatie over Tudor.