Na de introductie van de wat ?stadse? BRS Ceramic Instrument presenteert Bell & Ross nu weer een echte performer. De BR01 Instrument Pro Titanium is een fors horloge (ook) voor professioneel gebruik.

Voor de kast van de BR01 Instrument Pro Titanium heeft Bell & Ross zich laten inspireren door constructietechnieken in de luchtvaart. Doordat de kast vervaardigd is van gesatineerd titanium, dat buiten hypoallergeen te zijn zich ook aanpast aan de lichaamstemperatuur, is deze erg licht ondanks de forse afmeting van 46 mm (zonder de geschroefde kroon mee te meten). Het horloge is voorzien van een automatisch ETA 2894-2 uurwerk met chronografen opbouw waarmee uren, minuten en seconden kunnen worden gemeten, ontspiegeld saffier glas en is tot 100 meter waterdicht. De indexen, cijfers en wijzers zijn voorzien van wit Superluminova®.


Na de introducties van de Minuteur Tourbillon en de Grand Minuteur, de kleurrijke uitvoeringen van de BR02 Instrument en de BRS Ceramic Instrument, nu dus weer een Bell & Ross met wat minder uiterlijke franje. Stoer!


De Bell & Ross BR01 Instrument Pro Titanium kost ? 5.500,-.