Richemont koopt voor een niet nader genoemd bedrag 60% van het Geneefse horlogemerk Roger Dubuis SA van oprichter Carlos Diaz. Het luxegoederenconcern Compagnie Financière Richemont heeft daarmee een nieuw horlogemerk in het assortiment opgenomen dat in het hogere prijssegment opereert (vanaf 15.000 CHF).

Roger Dubuis werd in 1995 opgericht. Het is daarmee één van de jongste merken binnen Richemont. Het zal als autonoom “Maison” binnen het concern blijven opereren maar kan van de bedrijfsstructuur van de groep gaan profiteren: “Wij willen het merk Roger Dubuis wereldwijd uitbouwen”, aldus Richemont-baas Johann Rupert.

De acquisitie komt niet als een verassing, Richemont had in de afgelopen herfst de componenten tak van Roger Dubuis al overgenomen. Daarbij wisselden 200 van de rond 450 personeelsleden van Roger Dubuis naar Richemont. Richemont was daarmee al uurwerkenleverancier van Roger Dubuis geworden. Ook werd de vertegenwoordiging van Roger Dubuis horloges in de Verenigde Staten en het Midden-Oosten toen overgenomen. Met de overname  is naar schatting een bedrag van rond de 100 miljoen euro gemoeid.

Richemont is al eigenaar van beroemde merken als Vacheron Constantin, Baume & Mercier, Jaeger-LeCoultre, Lange & Söhne, Cartier, Panerai, IWC, Piaget en Montblanc.