Pebble heeft op de consumentenelektronica beurs CES een nieuwe variant van hun smartwatch aangekondigd: de Pebble Steel. Zoals de naam doet vermoeden is dit horloge gemaakt van roestvrij staal, maar wat belangrijker is: dit horloge is een nieuwe en duidelijke indicatie dat de smartwatch echt meer dan een gimmick is.

Waar de eerste Pebble ? ontstaan uit een van de meest succesvolle Kickstarter projecten ? buiten een handige gadget, in de praktijk qua bouw niet zo?n goed horloge was, laat Pebble met de Steel zien wat het heeft geleerd. Dit nieuwe horloge is 5 ATM waterdicht (waardoor je er veilig nat mee kunt worden en er theoretisch zelfs mee onder de douche kunt gaan), het heeft een stevige stalen of lederen band en het glas is gemaakt van Gorilla Glass. Met deze externe specificaties, en de intern al bewezen hardware staat er nu een stevig product.


Pebble Steel - klik aan voor een grotere afbeelding


De Pebble is momenteel een van de populairste smartwatches, met al veel (ook externe) apps en een eigen appstore. Het is voorzien van een e-ink-display van 144×168 pixels en is voor het aflezen in het donker van achtergrondverlichting voorzien. Via bluetooth communiceert de Pebble met een iPhone of Android smartphone en het heeft een accu die, na volledig op te zijn geladen, zorgt voor energie tot wel 7 dagen.De nieuwe uitvoering, leverbaar in geborsteld staal of een mat zwarte afwerking, kost $ 249,- dollar ($ 100,- dollar meer dan het eerste model). Kijk op GetPebble.com voor meer informatie.