Voor de nieuwste telg uit de autosport collectie hebben de designers van Oris zich laten inspireren door de jaren 70. Het resultaat is de nieuwe Chronoris Grand Prix ?70 Limited Edition.

Voor veel fans waren de jaren 70 de eerste gouden tijd van de autosport, toen alles nog hoofdzakelijk draaide om het ‘pure racen’ en de omringende glamour bijna even opwindend werd als de sport zelf. Dit horloge mag een echte jaren 70 retro-klassieker lijken, maar in werkelijkheid zit de nieuwe Limited Edition Chronoris, net als de huidige F1-bolides, boordevol moderne elementen.


Klassiek en onveranderd, zoals bij de ?oude? Chronoris blijven de tachymeterschaal op de wijzerplaatring, de chronograaffunctie en de datumdisplay. Maar deze versie biedt meer. Het is voorzien van een nieuw uurwerk met kleine seconden en chronograaf-urenteller. De twee chronograafdisplays op de wijzerplaat ? o.a. voorzien van een 10 minuten countdown indexering ? zijn uitgevoerd in het legendarische British Racing Green.


De robuustere horlogekast heeft een diameter van 42,5mm en de nummering van de limitering van 0001 t/m 1970 op de zijkant. De nieuwe Chronoris kan verder bogen op een tweede tijdzone zaanduiding met een wijzeraanduiding vanuit het centrum met 24-uurs aanduiding en komt in een presentatiedoos met auto(race)handschoenen.