Als één van de meest stijlvolle vrouwen ter wereld verliefd wordt op een horloge, weet je dat het ontwerp iets bijzonders is. Actrice Nicole Kidman, volgens People magazine één van ?s werelds 50 mooiste mensen en ambassadrice voor Omega, was ? toen ze deze voor een recente fotosessie om had ? zo verguld met de nieuwe Seamaster Planet Ocean ?Jewellery? chronograaf, dat ze het niet meer af wilde doen. Maar dat ging niet omdat het een prototype was. Dus nu wacht ze vol spanning de levering van één de eerste exemplaren van dit prachtige nieuwe model af.

De Planet Ocean ?Jewellery? horloges zijn een nieuwe stap voor Omega. Omdat de horloges deel uitmaken van de Seamaster collectie, zijn het volwaardige duikhorloges ? hoewel ze waarschijnlijk nooit als zodanig zullen worden gebruikt ? die tot 600 meter waterdicht zijn, een eenzijdig draaibare duikring hebben en een heliumventiel om de druk te verlagen tijdens een diepe duik. Maar het zijn ook luxueuze, met diamanten bezette horloges, die met zo veel kunde gemaakt zijn dat ze kunnen wedijveren met de beste juwelenhorloges. Ze zien er op het meest glamoureuze feest enorm ?suave? en elegant uit, als ze gedragen worden op de manchet van een overhemd of bij een prachtige jurk. Als horloges namelijk die zo vele grenzen overschrijden, zijn de Seamaster Planet Ocean ?Jewellery? modellen noch voor mannen noch vrouwen ontworpen, maar voor mensen die in de ban raken van het uiterlijk ervan.


Klik aan voor een vergroting van de nieuwe Omega Seamaster Planet Ocean ?Jewellery? collectieEr zijn twee modellen, beide met automatische en COSC chronometer gecertificeerde uurwerken met het legendarische Co-Axiale echappement. Beide hebben een geborstelde stalen kast en krasvrij, dubbelzijdig ontspiegeld saffierglas. En beide zijn voorzien van een geschroefde bodem met het zeepaarden medaillon erin gestempeld. De wijzerplaten zijn zwart gelakt met opgelegde Arabische cijfers, zijn voorzien van het Omega logo en hebben indexen en wijzers met een laag wit Super-LumiNova. De geïntegreerde alligator band sluit met een gepolijste stalen vouwsluiting.


De chronograaf is 45,5 mm breed en heeft een sportieve look, ondanks dat de duikring bezet is met 45 flinke diamanten van in totaal 2.65 karaat. De elegante chronometer is met zowel een diameter van 45,5 en 42 mm verkrijgbaar, waarbij de duikring van de laatste 45 iets kleinere diamanten heeft van in totaal 1.73 karaat. Alle modellen hebben een zwarte driehoekige markering met witte Super-Luminova stip op de duikring. Mocht men er toch mee gaan duiken, kan men zo de duiktijd instellen.


De horloges zullen tijdens de aankomende Baselworld beurs worden gepresenteerd.