De Jazzmaster serie van Hamilton is een serie met zeer fraaie klassiek-moderne horloges. De collectie valt ook bij het grote publiek bijzonder in de smaak, getuige de tweede keer dat Hamilton met een model uit de Jazzmaster serie in de top 15 van Horloge.info staat. Het artikel over de Hamilton Jazzmaster Auto Chrono stond op 8 november 2012 op Horloge.info en had de titel ?Get into the swing of things: Hamilton Jazzmaster Auto Chrono?:

De nieuwe Hamilton Jazzmaster Auto Chrono is de nieuwste uitbreiding van de Jazzmaster serie, waarmee het Amerikaans-Zwitserse horlogemerk zoveel succes heeft. In het nieuwe model combineert Hamilton de typische klassieke vormgeving met moderne touches en de laatste innovaties op horloge-technisch gebied, in een 42 millimeter stalen kast.


De Hamilton Jazzmaster Auto Chrono is intern voorzien van het recent door Hamilton ontwikkelde kaliber H-21 uurwerk: een chronograaf met automatische opwinding, die een gangreserve (looptijd zonder dat het uurwerk opnieuw opgewonden hoeft te worden) kan opbouwen van 60 uur. Het uurwerk zorgt er niet alleen voor dat het horloge de tijd zeer accuraat weergeeft, maar stelt het ook in staat tijdsintervallen te meten tot een lengte van maximaal 12 uur. De start- en stopdrukkers van de chronograaf lopen taps toe, waardoor ze prachtig in de bandaanzetten doorlopen en het klassieke horloge een moderne touch meegeven.De wijzerplaat, die in zwart, zilver of zilver met roségoud vergulde details te krijgen is, is versierd met ?Clous de Paris? decoratie, wat voor een fraaie speling van het licht zorgt. Dit, en de drie tellers op de wijzerplaat, zijn zonder belemmering te aanschouwen doordat het antireflectieve saffierglas bijzonder weids is vormgegeven.


Klik voor een grote afbeelding van de Hamilton Jazzmaster Auto Chrono


De Hamilton Jazzmaster Auto Chrono is waterdicht tot een druk van 10 BAR en komt aan een lederen of stalen band. Afhankelijk van de keuzes, is het horloge in de winkel verkrijgbaar voor tussen de ? 1.345,- en ?1.395,-. Kijk op HamiltonWatch.com en Horloge.info/Hamilton voor meer nieuws en informatie.