De HydroConquest lijn van Longines werd in 2007 gelanceerd en was meteen populair onder liefhebbers van duik- en sporthorloges. Een horloge uit de eerste collectie uit 2007 was daarnaast het 34 miljoenste Longines horloge ooit gemaakt en verdiende daarmee een plaats in het Longines museum in Saint-Imier. Dit jaar presenteerde Longines haar nieuwe collectie HydroConquest horloges en met het artikel daarover behaalde het ruim 180 jarige Zwitserse horlogemerk voor de derde keer op rij de top 10 meest gelezen artikelen op Horloge.info. Het artikel ?Longines HydroConquest ? Duikhorloges Par Excellence? werd op 28 februari 2014 gepubliceerd:

Het beroemde horlogemerk Longines, dat in 1832 werd opgericht in het Zwitsers Saint-Imier, staat niet alleen bekend om de elegantie van haar horloges, maar ook vanwege een lange traditie van prestatiegerichte modellen, die worden vertegenwoordigd in de Longines Sport collectie. Binnen deze collectie is de HydroConquest lijn speciaal bedoeld voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een horloge dat een hoge mate van prestatiegerichtheid combineert met technische innovatie en elegantie. De HydroConquest lijn is nu uitgebreid met modellen in helder contrasterende kleuren.

De HydroConquest lijn bestaat uit duikhorloges ?par excellence?, waarmee Longines zich richt op duikers en watersport liefhebbers. De horloges hebben ? met een geschroefde kroon met kroonbeschermers en een geschroefde achterdeksel ? een waterbestendigheid van 30 bar (300 meter). Alle modellen zijn voorzien van onontbeerlijke veiligheidsvoorzieningen, zoals een eenzijdig draaibare duikring (in rood, zwart of blauw), wijzers gevuld met zeer goed lichtgevend Super-LumiNova® voor een optimale afleesbaarheid, en een band met een dubbel beveiligde vouwsluiting en duikextensie.


Longines HydroConquest driewijzer modellen - klik aan voor een grote afbeelding


De prestaties van deze modellen vullen de elegantie waar Longines voor staat perfect aan. De nieuwe HydroConquest modellen hebben een ronde, stalen kast met een diameter van 39 of 41 millimeter. De horloges met 3 wijzers (uren, minuten en seconden) zijn uitgevoerd met een quartz of een mechanisch uurwerk, en bij de chronografen is er keuze uit het exclusieve mechanische L688 kolomwiel uurwerk (speciaal ontwikkeld voor Longines door ETA), of een quartz uurwerk.


Longines HydroConquest chronograaf - klik aan voor een grote afbeelding


De zwarte, blauwe of witte wijzerplaten hebben fel rode details en ? afhankelijk van het model ? 8 tot 11 Arabische cijfers. De banden zijn gemaakt van staal of zwart rubber. Longines? HydroConquest horloges zijn al verkrijgbaar vanaf ? 690,-. Kijk Op Longines.com voor verkooppunten en bezoek Horloge.info/Longines voor meer nieuws.